Bruno Kaboklo (© Star sport)
Bruno Kaboklo (© Star sport)

Partizanu u kasu leže 1.000.000 dolara ako Kaboklo ugrabi NBA ugovor

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 16:36

Brazilac Bruno Kaboklo je i dalje pod ugovorom sa Partizan Mozzart Betom i ako uspe da obezbedi sebi NBA ugovor, klubu iz Humske stiže pozamašna suma

Iako se ne nazire kraj sage Bruna Kabokla i Partizan Mozzart Beta, najbolja opcija za klub iz Humske bi bez ikakve dileme bilo da Brazilac pronađe NBA angažman. Pomenuti centar je već u Sjedinjenim Američkim Državama gde vredno treniram pod budnim okom brojnih skauta, a ako neki NBA tim potpiše ugovor sa Kaboklom, Partizan bi dobio 1.000.000 dolara na ime obeštećenja, nezvanično saznaje Mozzart Sport.

Kao što je poznato Partizan je sa Kaboklo potpisao ugovor na dve sezone, sa ciljem da ga zadrži i naredne. Međutim njegov neobjašnjiv potez da napusti tim pred finale Superlige Srbije sa Crvenom zvezdom je izazvalo veliku buru. Kasnije se saznalo da Bruno nema nameru da se vraća, a da njegov agent radi na raskidu ugovora. Ipak, sve bi moglo da prođe relativno glatko za obe strane.

Izabrane vesti

Ako Kaboklo pronađe NBA angažman što sada i pokušava u Las Vegasu, njegova lična želja bi se ispunila da ponovo igra u najjačoj ligi na svetu, a Partizanu bi se dodatno napunila kasa, a pritom bi se klub rešio i nezadovoljnog igrača koji na kraju krajeva nije ispoštovao radne obaveze u ekipi Željka Obradovića.

Kaboklo je ponovo skrenuo pažnju na sebe pre dve nedelje kada je odigrao spektakularno u dresu Brazila. Bio je najbolji igrač u ekipi Ace Petrovića u Letoniji gde je predvodio tim do plasmana na Olimpijske igre. Na tom talasu je odlučio da jaše i dalje. Odmah posle Letonije je odlučio da ode za Sjedinjene Američke Države gde će pokušati da pronađe angažman pre odlaska u Pariz na Olimpijske igre.

Podsetimo da je Partizan prošle godine takođe zaradio na odlasku igrača u NBA ligu. Tristan Vukčević je odlučio da napusti Humsku i ode u Vašington zbog čega su Real Madrid i Partizan podelili na pola obeštećenje koje je iznosilo 1.200.000 dolara. To znači da su oba tima dobila po 600.000.

Sada bi crno-beli ponovo mogli da zarade na odlasku igrača u NBA ligu.



tagovi

KK PartizanBruno KabokloNBA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara