"Murić, Vujošević i Božić"
"Murić, Vujošević i Božić"

Partizanov trenutak istine: Samo pobeda nad Rumunima garantuje opstanak u Evrokupu

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.11.14. | 08:26

''Ništa nam neće značiti to što igramo pred svojim navijačima ako ne nastavimo da popravljamo igru'', kaže Edo Murić pred duel sa Asesoftom (18 časova)

Murić, Vujošević i BožićDa li je došlo vreme za prvu Partizanovu evropsku pobedu ove sezone? Crno-belima gori pod nogama, imaju četiri poraza i ako žele da sačuvaju šansu za narednu fazu Evrokupa od 18 sati kako znaju i umeju moraju da pobede rumunski Asesoft.

Igra Partizana, pokazalo se u prethodnim mečevima, ipak, ide na bolje, ali pitanje je koliko će to biti dovoljno za evropske izazove. Činjenica je da je Evrokup slabije takmičenje od Evrolige, al i crno-beli ove sezone imaju slabiji sastav nego prethodnih.

Izabrane vesti

U minule dve utakmice Evrokupa, na gostovanjima u Jerusalimu protiv Hapoela i Krasnog Oktobra u Volgogradu ekipa Partizana padala je u završnicama i to pre svega zahvaljujući neiskustvu i sopstvenim greškama.
U prva dva meča protiv Lijetuvos Ritasa i Banvita smo ubedljivo izgubili, ali smo dve utakmice posle toga evidentno odigrali bolje. Na kraju, ipak, nismo imali sreće. To je baš šteta, jer bi nam ovi bodovi mnogo značili u nastavku takmičenje”, rekao je krilni igrač Partizana Edo Murić u najavi utakmice.

Asesoft u ovaj meč ulazi u dobroj formi, ima tri pobede i jedan poraz i sigurno neće biti lako crno-belima u Pioniru, uprkos tome što rumunska košarka i nema baš neku veliku tradiciju.

Statistički parametri potpuno su na strani Asesofta, koji u Evrokupu prosečno beleži 83,3 poena po utakmici, a Partizan 66. Crno-beli su bolji u skokovima (36-32,3), a lošiji kada je u pitanju prosek izgubljenih lopti (18,3 – 13). To je ono što govore brojke, ali kao što jednom reče jedan ugledni televizijski komentator – statistika je kao bikini…
Mi smo mlada ekipa i stvarno imamo veliku želju da prođem ovu grupu i odigramo što više utakmica u Evrokupu. Za nas je ovo jako takmičenje, u kojem hoćemo da sakupljamo iskustvo. Zbog toga nas još više bole poslednja dva poraza”, priznao je Murić.

Dobra vest za trenera Duška Vujoševića i navijače kluba iz Humske je to da će Milan Mačvan ipak moći večeras da zaigra i da povreda mišića nije teže prirode. Naravno, jasno je da povremeni reprezentativac neće moći da odigra na najvišem nivou, pošto je još uvek rovit.

Očekuje se da Grobari opet ispune PionirPrednost crno-belih svakako bi trebalo da bude i to što će jedan od najvažnijih mečeva u Evrokupu igrati na svom terenu.
Još ništa nije gotovo, ali svesni smo da moramo da pobedimo. Do sada smo tri puta gostovali u Evrokupu, bilo bi nam lakše da smo imali još koji meč kod kuće. Kalendar do sada nam je bio težak, ali verujem da će sada biti lakše”, poručio je Murić.

Asesoft je najbolji rumunski klub, u poslednjih 11 godina osvojio je čak deset šampionskih titula i taj njegov niz sličan je Partizanovom.

Na klupi ove ekipe sedi srpski trener Vladimir Arnautović, a u ekipi je i bivši reprezentativac Srbije Dragan Labović, četvorica Amerikanaca, Litvanac Marijus Runkauskas, Grk Mihalis Pelekanos, Finac Džerald Li i Al Hadži Mohamed iz Gane. Tu su i petorica Rumuna, ali oni nemaju značajniju ulogu u timu.
Ništa nam neće značiti to što igramo pred svojim navijačima ako ne nastavimo da popravljamo igru. Asesoft je u dobroj formi, jedni su od favorita u grupi. Igraju brzo i agresivno. Uradićemo sve da pobedimo i da još više podignemo samopouzdanje”, zaključio je Murić.

Piše: Marko Protić
(marko.protic@mozzartbet.com)

(FOTO: MN Press)


tagovi

AsesoftEvrokupKK PartizanFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara