""
""

Partizanov rival u Ligi šampiona hoće u Evropu, a nema para da plati igračima put?!

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.10.16. | 14:49

Zjelona Gora se propisno obrukala...

Košarkaška Liga šampiona zvanično još nije ni startovala, a već se nalazi na meti brojnih kritičara. Pre svega zbog činjenice da u novonastalom takmičenju pod okriljem Fibe nema nijednog važećeg prvaka iz najjačih evropskih liga, a sada je otkriveno da neki učesnici čak nemaju para da plate igračima put do destinacija gde bi trebalo da igraju utakmice! I takvi žele u Evropu, kako god da se takmičenje zove?

Izabrane vesti

Iz Poljske je gromoglasno odjeknula vest da je nekadašnji učesnik Evrolige Zjelona Gora doživela poraz u trećem kolu poljskog šampionata od Kutna i to službenim rezultatom - 20:0. Klub sa krajnjeg zapada Poljske došao je na gostovanje Kutnu u skraćenoj rotaciji, sa svega deset igrača, od čega su petorica bili domaći. I tu je automatski nastao problem, jer pravila poljske košarkaške lige jasno nalažu da svaki tim mora da ima minimum šestoricu domaćih košarkaša. 

Zbog toga Košarkaški savez Poljske doneo je ekspresnu odluku da Zjelonu Goru kazni službenim porazom, a čelnici kluba odmah su se oglasili saopštenjem, kako bi razjasnili situaciju. 

Ono što je, zapravo, šokiralo košarkašku javnost, jeste obrazloženje da klub nije poveo ceo tim jer je štedeo novac kako bi mogao da otputuje u Italiju, na meč Lige šampiona protiv Dinamo Sasarija! Uz još jedno, pomalo smešno objašnjenje: "Zaboravili smo da u prevoz pošaljemo i šestog domaćeg igrača". 

Inače, Zjelona Gora je Partizanov protivnik u Ligi šampiona. 


tagovi

Zjelona GoraFK PartizanFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara