Erik Mika (© Star Sport)
Erik Mika (© Star Sport)

Partizanov promašaj ponovo našao mesto na spisku reprezentacije SAD

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 16:20

Vrlo zanimljiv spisak Amerikanaca za mečeve protiv Portorika i Kube

Košarkaška reprezentacija SAD na čelu sa trenerom Džimom Bojlenom saopštila je spisak od 12 košarkaša za predstojeće dve utakmice tima protiv Kube i Portorika u trećem terminu FIBA kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci 2023. Tim SAD će otputovati na put da se suoči sa Portorikom 1. jula i Kubom 4. jula. Tim se već kvalifikovao za drugo kolo. Igrači koji će se takmičiti za SAD imaju godine profesionalnog iskustva u NBA, NBA G ligi i profesionalnim međunarodnim ligama, poput nekadašnjeg košarkaša Partizana Erika Mike koji se našao na spisku.

Svaki od njih je takođe ranije igrao za košarku SAD-a, bilo za reprezentaciju ili za juniorsku reprezentaciju još od 2009. Kvalifikacioni tim za Svetsko prvenstvo čine Džordan Bel, Kvin Kuk, Kodi Demps, Majkl Frejzer, Lengston Galovej, Džastin Džekson, DaKvan Džefris, Džon Dženkins, Džordž King, Erik Mika, Dejvid Stokton i Noa Vonle.

Izabrane vesti

Najpoznatije ime ovdašnjim ljubiteljima košarke je svakako Mika koji je nosio crno-beli dres u sezoni 2020/21. Stigao je bio u Humsku posle nastupa u dresu Sakramento Kingsa, ali u crno-belom dresu nije pružio onoliko koliko se očekivalo. Prosečno je beležio 6,3 poena i 3,7 skokova u 12 utakmica Evrokupa.

Posle Partitizana, Mika je otišao u Francusku i trenutno je član Burga. Izašao je momak rođen 1995. godine na NBA draft 2017. ali nije odabran. Tokom karijere igrao je u Italiji i Kini, a do NBA lige je došao preko razvojne lige kada je imao kraću epizodu u Sakramento Kingsima 2020. godine.


tagovi

Erik Mikakošarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara