Alen Smailagić (Foto: Starsport)
Alen Smailagić (Foto: Starsport)

Partizan za tri minuta rešio pitanje pobednika, Jaramazova povreda za novu glavobolju Obradovića

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.12.23. | 21:49

Crno-beli u 11. kolu ABA lige upisali ubedljivu pobedu protiv SC Derbija. Mladi tim iz Podgorice ovoga puta nije bio u stanju da ugrozi eipu Željka Obradovića koja je došla do šeste uzastopne pobede

Kada otvorite utakmicu serijom 12-0 onda i ne čudi što sve već bude gotovo i rešeno za tri minuta. Baš tako je Partizan Mozzart Bet krenuo protiv Studentskog centra, velikog dužnika za crno-bele. Protivnik koji je umeo žestoko da ih namuči. Sada ekipa Željka Obradovića nije stigla ni pošteno da se oznoji, a gosti iz Podgorice su već bili spremni da se da odu na tuširanje jer nisu bili u stanju da zaustave veliki nalet Partizana koji je na kraju slavio sa i više nego ubedljivih 99:76. Ipak, više će se pričati o povredi Ognjena Jaramaza koji je nezgodno pao u trećoj četvrtini posle čega se više nije vraćao na teren.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Zek Ledej sa 19 poena, a samo jedna manje postigao je Alen Smailagić, a podelili su zvanje igrača utakmice sa po 20 indeksnih poena. Balša Koprivica je takođe odradio dobar posao sa 13 poena i pet skokova, dok je identičan poenterski učinak ostvario i Bruno Kaboklo.

Izabrane vesti

U ekipi iz Podgorice 14 poena Matea Drežnjaka, po 11 su dodali Obri Dokins i Kenan Kamenjaš (devet skokova), dok je dvocifren sa 10 bio i Tomislav Ivišić.

Očigledno je bilo da Kevin Panter i ekipa nisu zaboravili ono što im se desilo u finalu Superkupa ABA lige u septembru kada je ista ova ekipa trojkom u poslednjim sekundama šokirala aktuelnog šampiona regiona i tako ih ostavio bez trofeja. Sada je Partizanu bilo potrebno manje od tri minuta da slomi otpor mladoj ekipi koja ovoga puta nije uspela da isparira.

Sve je počelo i završilo se serijom od četiri trojke Partizana u kojoj su pogađali Zek Ledej, Alen Smailagić i dva puta Mateuš Ponitka. Ekipe nisu stigle ni da se rastrče, a gosti su tražili minut odmora jer je na semaforu stajalo 12:0. Partizan je nemilosrdno napunio koš SC Derbija ubacivši čak 31 poen u prvoj deonici za 18 poena prednosti. Rasla je razlika u prvom poluvremenu do čak plus 28. Svima je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno pa je tako Željko Obradović odlučio da iznenadi sve i već u drugoj deonici na parket ubaci najmlađeg člana ekipe - Savu Drezgića.

Odmah je mladi plejmejker ubacio dva poena što je razgalilo publiku na tribinama... Tačnije decu na tribinama pošto je klub iz Humske odlučio da na ovoj utakmici osnovci imaju slobodan ulaz. Čak oko 10.000 navijača je došlo na ovaj meč i pozdravilo crno-belu ekipu koja im se odužila atraktivnim potezima, a trener Obradović je odlučio da ukaže šansu svima.

Ritam je očekivano opao na startu drugog poluvremena. Gosti su čak uspeli da se vrate trojkama. U finišu treće deonice je stajalo 66:56, ali svi su u tim momentima više razmišljali kako je Ognjen Jaramaz. Bek Partizana je nezgodno pao posle čega nije mogao sa da se osloni na nogu. U prvih mah se činilo da je u pitanju povreda zgloba koja je stigla samo nekoliko dana posle teške povrede Alekse Avramovića, a van tima i dalje su Uroš Trifunović i Frenk Kaminski koji je doduše krenuo da trenira, ali još uvek nije spreman da zaigra.

Nakratko su gosti prišli na jednocifren zaostatak (73:64), ali to je bilo sve. Kaboklo je sa šest vezanih poena odbio nalet rivala, a onda je Smailagić završio posao sa pet u nizu. Posle trojki Pantera i Ledeja na semaforu je stajalo nedostižnih 90:69.

PARTIZAN MOZZART BET - STUDENTSKI CENTAR 99:76

(31:13, 22:19, 20:28, 26:16)

Dvorana: Štark Arena (poseta 10.205)

Sudije: Milan Nedović, Denis Hadžić, Edo Javor

Partizan: Vukčević 6 (6 sk), Ledej 19, Drezgić 2, Koprivica 13 (5 sk), Panter 8, Smailagić 18, Jaramaz, Naneli, Anđušić 7, Doužer 5, Ponitka 8, Kaboklo 13

Studentski centar: Bogavac, Pavlićević 5, Vučejlić 2, Hadžibegović 7, Baćović, Ivišić 10, Dokins 11, Drobnjak 8, Drežnjak 14, Kamenjaš 11, Kapusta 3, Mirković 5

ABA LIGA – 11. KOLO

Četvrtak:

Cibona – Split 81:73

/Aranitović 19 – Perković 13/

Petak:

Krka – Igokea 80:92

/Radovanović 14 – Milosavljević 25/

Zadar – Borac Mozzart 79:80

/Ramljak 19 – Segu 28/

Subota:

Mornar – Cedevita Olimpija 74:86

/Vejters 16 – Matković 24/

Budućnost - FMP 82:76

/Rajt 11 - Beson 19/

Ponedeljak:

Mega - Crvena zvezda 88:98

/Topić 21 - Nedović 23/

Partizan Mozzart Bet - SC Derbi 99:76

/Ledej 19 - Drežnjak 14/



tagovi

KK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara