Partizan sačuvao najbolje za kraj, a Čović najgore

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.11.19. | 22:15

Derbi u dve brzine i previše faulova, pripao crno-belima

Neizvesno! A kako drugačije? Prvi sudar Partizana i Crvene zvezde prošao je više u teškom klinču nego u lepoti. U svemu tome bolje se snašao Partizan. Zvezda je imala napad za produžetak, ali je Čović nagazio  aut-liniju. Pre toga je promašio vrlo bitan napad i to se pokazalo kao odlučujuće. Rezultat je na kraju glasio 75:72.


PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 75:72
/26:19, 17:18, 13:18, 19:17/

Izabrane vesti

Dvorana: Štark Arena. Gledalaca: 15.000. Sudije: Boltauzer, Hordov, Majkić.

PARTIZAN: Volden 13, Zagorac 5 (8sk), Pejdž 5, Gordić 12, Jaramaz 8, Miletić, Veličković 6, Birčević, Janković 9, Tomas 8, Pejners, Mozli 9 (3bl).

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 3, Čović 14, Braun 9, Davidovac 2, Lazić 2, Faje 4, Beron 9, Dobrić 6, Gist 6 (7sk), Dženkins 6, Simanić, Odžo 11 (7sk).


U poslednjoj deonici Partizan je preko Gordića poveo, potom je Gist napravio faul u napadu, tu se nadovezala i njegova tehnička (peta lična), pa još jedan koš Gordića. Međutim, Zvezda je brzo odgovorila na to uz dobru igru Čovića i opet smo gledali egal obračun.

Važnu trojku  za Partizan dao je Nemanja Gordić na tri i po minuta pre kraja. Davidovac je uzvatio sjajnom dvojkom. Na ulasku u poslednji minut Čović je dvojkom smanjio razliku na jedan  poen. Partizan je izgubio loptu, ali mu je Zvezda uzvratila istom merom.

Čović je probao sa osam skoro osam metara, Mozli ga je izblokirao. Potom je Volden izgubio loptu na tri razlike na tri sekunde do  kraja. Zvezdinu iznenada ukazanu šansu je upropastio Čović kada je nagazio aut-liniju i tu je bio definitivan kraj.

Partizan je dominirao u prvom poluvremenu, Zvezda u nastavku zavezala igru crno-belih u čvor, neizvesna završnica. To je sled događaja, a sveukupno iseckan brojnim faulovima kojima se nije video kraj. Igralo se prvo u Partizanovoj brzini, potom  u Zvezdinoj, a ritam je bio takav da do treće brzine na menjaču nisu ni stigli u većem delu meča.

Zvezda je na startu pokazala stabilniju igru, Faje je bio raspoložen da napada koš crno-belih, a sa druge strane je Lazić odigrao dobru odbranu na Zagorcu i odmah je Zvezda uzela ritam, na šta je Partizan odgovorio dobrim skokom u napadu. Inače, Trinkijerijevo iznenađenje za Gavrilovića bio je Dušan Miletić  u startnoj postavi.

Partizan je na ovoj utakmici mogao da računa na Voldena, dok Parahovski nije bio u 12. Na drugoj strani očekivano nije bilo povređenog Perperoglua, dok je Čović bio u sastavu.

Sa dobrom odbranom nad Čovićem i polaganjem uz faul Volden je doveo Partizan u prednost i zapalio atmosferu na tribinama, a sve  je nastavio Vil Mozli fantastičnim skokom u napadu i poenima. Greške crno-belih u odbrani dopustile su pametnoj Zvezdi da održava razliku pogocima sa linije za slobodna bacanja. Mozli je bio vrlo raspoložen za igru i to je držalo crno-bele u prednosti. Trinkijerijev sastav je u potpunosti preuzeo inicijativu.

Utisak je da je Partizan u prvih 20 minuta uveo duel u mirniji tok, na manji broj obrtaja i to je gušilo Zvezdu pa i ne čudi što su crno-beli došli do 13 poena prednosti (38:25) u meču koji je obilovao faulovima sa obe strane i promašajima za tri poena. U svemu tome je Partizan bolje plivao i vodio posle  20 minuta s 43:37, a Beron je važnom trojkom održao Zvezdu u podnošljivom deficitu.

Zvezda kao da je osetila da može i na startu drugog poluvremena ona je bila ta koja je igrala pametnije. Držala je Partizan pod kontrolom i u tim momentima je meč polako ulazio u rezultatsku klackalicu, nešto što je vrlo često u obračunu ovih ekipa, a tome je doprineo sjajni Majkl Odžo koji je svojom korpulencijom pravio mnogo problema crno-belima ispod koša.

Zvezda je vremenom dobijala sve  više raspoloženih igrača, počeo je i Dženkins da pogađa, Partizan je padao, pa smo u poslednju deonicu ušli s rezultatom 56:55. Nijanse su odlučivale na kraju…

Kori Volden je sa 13 poena i sedam skokova bio najbolji igrač Partizana. Nemanja Gordić je ubacio 12 poena, pogodio je dve bitne trojke i imao četiri asistencije. Oni su bili jedini dvocifrenu u domaćem timu. Filip Čović je bio najefikasniji u Zvezdinom timu sa 14 poena, ali je sa tri loša poteza na kraju postao apspolutni tragičar meča. Za dva poena nije promašio (3/3), pogodio je i sve penale (5/5), ali je trojke šutirao 1/5. Odžo je dodao 11 poena uz sedam skokova. Partizan je trojke šutirao 3/26, Zvezda 5/25. 

ABA LIGA, 7. KOLO

Subota

Igokea - Budućnost 72:83
/Von 20 - Ivanović 18/

Cedevita Olimpija - FMP 93:89
/Miler Mekintajer 21 - Đorđević 17/

Nedelja

Mega Bemaks - Primorska 73:79
/Atić 12 - Holt 19/

Mornar - Zadar 95:86
/Nidam 21 - Junaković 19/

Partizan - Crvena zvezda 75:72
/Volden 13 - Čović 14/

Ponedeljak

18.00: (1,55) Cibona - Krka (2,70)

*kvote su podložne promenama

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara