Bruno Kaboklo zakucava (© Star sport)
Bruno Kaboklo zakucava (© Star sport)

Partizan rešio Megu za pet minuta - derbi ponovo odlučuje o tituli

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.05.24. | 19:44

Prvi put posle pet godina u finalu nacionalnog šampionata igraće se ponovo večiti derbi. U ponedeljak Crvena zvezda dočekuje Partizan Mozzart Bet koji je u polufinalu uspeo da savlada Megu

Zvuči pomalo neverovatno, ali prvi put još od 2019. godine u finalu srpskog košarkaškog šampionata sastaće se Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet. Crveno-beli su devet prethodnih sezona osvajali titulu, a crno-beli posle dve sezone neigranja vraćaju u borbu za titulu šampiona Srbije tako što su savladali Megu rezultatom 96:68. Morali su igrači kluba iz Humske preko majstorice da stignu do konačne borbe gde će realno biti u ulozi autsajdera jer je Zvezda slavila na šest prethodnih derbija, a posebno će se pamtiti metla u finalu ABA lige.

Što se tiče polufinala Partizana i Mege... najviše se svi putaju zašto Partizan nije igrao košarku koji je prikazao u prvoj deonici protiv Mege u polupraznom Pioniru. Tim Željka Obradovića je leteo po terenu, toliko da su mnogi u dvorani bili u čudi. Igrači Mege kao da nisu znali šta ih je snašlo kada je krenula utakmica, a Partizan je izgledao kao tajfun koji briše sve pred sobom. Za manje od dva minuta na semforu je bilo 10:0 zahvaljujući kanonadi Pantera i zakucavanjim Kabokla. Ovaj tandem je ubacio po 10 poena u prvoj deonici, a činilo se da je sve gotovo već posle pet minuta kada je Partizan imao 20 poena prednosti.

Izabrane vesti

Nisu spuštali gas crno-beli do kraja prvog kvartala kada su finiširali deonicu sa čak 39 ubačenih poena, dok je Mega ubacila samo devet. Možda i najboljih 10 minuta košarke Partizana u prethonda tri meseca, a vrlo verovatno i duže. Postavlja se pitanje zašto Partizan nije igrao tako angažovano i koncetrisano na svim duelima, a posebno onom pre nekoliko dana kada su sebi dopustili još jednu blamažu kada ih je Mega naigrala.

Međutim, odgovor smo dobili več u drugoj deonici. Posle ubačenih 39 poena, crno-beli su u narednoj deonici ubacili svega osam. Sve ono što su radili u prvih 10 minuta je nestalo, ali usled odgomnih 30 poena prednosti pitanje pobednika se realno nije ni potavljalo. Mega nije bila u stanju da napravi baš toliki preokret pa je drugo poluvreme preoteklo bez prevelike drame.

Više pažnje od same utakmice izazvao je Kevin Panter koji je tokom druge deonice sedeo na klupi sa ledom na kolenu. U drugom poluvremenu nije bilo leda, ali ni Pantera na parketu. Ostao je na pomenutih 10 poena iz prve deonice što je bilo dovoljno za ovaj meč.

Liderske palice u drugom poluvremenu su preuzeli Danilo Anđušić i Zek Ledej. Posebno je bio impresivan Amerikanac koji je dugo u lošoj formi, a večeras je podsetio zbog čega treba da bude jedan od lidera na parketi i to na oba kraja terena kao što je to bio slučaj večeras.

Najviše aplauza je večeras dobio mladi Aleksa Dimitrijević. Momak koji je baš danas napunio 18 godina i debitovao za seniore u crno-belom dresu. Odmah je pokupio sve simpatije publike zbog borbenosti, ali i fantastičnog zakucavanja. Slična reakcija viđena je i kada je Savo Drezgić ušao u igri sredinom poslednje deonice. Crno-beli su u tom momentu imali ogromnih 80:51

Finalna serija Crvene zvezde i Partizana kreće u ponedeljak. Crvena zvezda u Pioniru od 20 časova dočekuje crno-bele. Potom se u sredu u Areni igra utakmica na kojoj je Partizan domaćin. Početak je takođe zakazan za 20 časova, a ukoliko bude potrebna treća utakmica. Ona se igra ponovo u Pioniru 8. juna sa početkom od 20.30.

Partizan Mozzart Bet - Mega 96:68

(39:9, 8:22, 23:16, 26:21)

Partizan Mozzart Bet: Smit 3, Ledej 17, Drezgić 3, Avramović 9, Panter 10, Smailagić 5, Jaramaz, Dimitrijević 8, Trifunović 7, Anđušić 16, Ponitka 2, Kaboklo 16.

Mega: Filips 6, Milijašević, Jelavić 9, Marković 6, Popović, Iljasoglu 4, Đurišić 9, Kovačević, Petrović 2, Plavšić, 8 Jović 21, Malovec 3.



tagovi

KK PartizanKK Mega

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara