Partizan Mozzart Bet zna rivala za ABA polufinale, MVP Božić morao mnogo bolje

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 21:20

Budućnost prva izborila plasman među četiri najbolja tima Jadrana, smeše se spektakli u Areni i Morači

Stekao je Luka Božić potpuno zasluženo epitet MVP-a ligaškog dela Jadranske lige. Imao je momak iz Bjelovara više od 20 poena po utakmici, beležio silne tripl-dabl učinke i ulivao treneru Danijelu Jusupu veliku nadu u mogućnost da Zadar prvi put od 2008. godine zaigra u polufinalu regionalnog takmičenja. U prvom duelu četvrtfinalne serije protiv Budućnosti, Božić se skoro nije ni pojavio, pošto je meč završio sa svega dva poena uz brojne promašaje. U drugom susretu sa Podgoričanima, pružio je 28-godišnji krilni centar značajno bolju partiju (15 poena, 6/13 šut iz igre), ali je to bilo daleko od dovoljnog da hrvatski predstavnik izbori majstoricu. Ceremonija dodele MVP priznanja, ostaće Božiću kao jedina lepa uspomena na plej-of.

Budućnost je pobedila na gostovanju u dvorani Krešimira Ćosića 80:73 i tako trijumfovala 2:0 u seriji protiv Zadra. Ekipa Andreja Žakelja sastaće se u polufinalu protiv pobednika serije Partizan Mozzart Bet - Igokea. Crno-beli su trijumfovali u prvom duelu u beogradskoj Areni, a već u nedelju u Laktašima imaće priliku da osiguraju izlazak na megdan osvajaču ABA lige iz 2018. godine. Sve je izvesnije da ćemo u prvoj polovini maja gledati dva ili tri spektakularna okršaja u srpskoj i crnogorskoj prestonici.

Izabrane vesti

Za razliku od prve utakmice i pravog debakla (100:69), Zadrani su pružili značajno jači otpor favoritu i do četvrte četvrtine držali priključak. Samo tri poena prednosti imala je Budćnost posle 30 minuta, ali su se internacionalci u redovima Podgoričana raspucali u završnih deset minuta i dali ključan doprinos plasmanu u ABA polufinale. Francuski košarkaš Joan Makundu bio je najefikasniji igrač na utakmici sa 19 poena, a dvocifren učinak imali su i Jogi Ferel (13), Kenan Kamenjaš (12) i Flečer Magi (11).

Jeste Luka Božić odigrao značajno bolje nego u prvoj utakmici, ali ni ovog puta nije bio najefikasniji igrač svoje ekipe. Arijan Lakić bio je najraspoloženiji sa 17 poena (4/8 za tri, 2/2 za dva), Božić je ubacio 15, Marko Ramljak 14, a Lovro Mazalin 10.

Nije MVP nagrada Božiću jedino priznanje koje je dodeljeno pred početak utakmice, pošto je trener domaćih Danijel Jusup dobio nagradu za najboljeg trenera ligaškog dela. Jeste Zadar sa limitaranim finansijskim mogućnostima osvojio respektabilno šesto mesto u ABA ligi ove sezone, ali ni posle 16 godina neće zaigrati u polufinalu Jadranske lige.

ABA LIGA - ČETVRTFINALE

BUDUĆNOST - ZADAR

Prvi meč, 13. april

Budućnost - Zadar 100:69

/Ferel 17 - Ramljak 14/

Drugi meč, 19. april:

Zadar - Budućnost 73:80

/Lakić 17 - Makundu 19/

CRVENA ZVEZDA – STUDENTSKI CENTAR

Prvi meč, 15. april:

Crvena zvezda - Studentski Centar 83:81

/Teodosić 17 - Ivišić 14/

Drugi meč, 22. april:

18.30: Studentski centar – Crvena zvezda

Treći meč*, 26. april:

Crvena zvezda – Studentski centar

MEGA – CEDEVITA OLIMPIJA

Prvi meč, 15. april:

Mega - Cedevita Olimpija 119:98

/Đurišić 31 - Kobs, Stjuart 20/

Drugi meč, 21. april:

20.00: Cedevita Olimpija – Mega

Treći meč*, 27. april:

Mega – Cedevita Olimpija

PARTIZAN MOZZART BET – IGOKEA

Prvi meč, 17. april:

Partizan Mozzart Bet – Igokea 94:85

/Panter 18 - Nakić 21/

Drugi meč, 21. april:

18.00: Igokea – Partizan Mozzart Bet

Treći meč*, 28. april:

Partizan Mozzart Bet – Igokea

* - Ako bude potrebe.


tagovi

KK ZadarKK Budućnost PodgoricaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara