Foto: FIBA
Foto: FIBA

Partizan Mozzart Bet u završnim pregovorima sa pojačanjem na centarskim pozicijama

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.11.22. | 16:45

Srpska publika već imala prilike da upozna Vladimira Brodžijanskog

Kao većinu klubova, ni Partizan Mozzart Bet nisu zaobišle povrede u ovoj sezoni koju je počeo bez Aekse Avramovića i Alena Smailaguća. Ipak, crno-beli su su do sada rezultatski uspevali da da sakriju manjak igrača u rotaciji. Perfektni su u ABA ligi (6-0), a sa tri trijumfa u nizu uzleteli su i u Evroligi. I taman kada je izgledalo da će sa lakoćom izdržati izuzetno težak naporan ritam, nadovezale su se povrede Dantea Egzuma i Balše Koprivice što je dodatno opteretilo tim, posebno visoku liniju u kojoj su ostali samo Matijas Lesor i Zek Ladej.

"U ovom ritmu utakmica i svega što je ispred nas sigurno da fond igrača koje imamo na raspolaganju u ovom trenutku je nedovoljan. Razmišljaćemo i videćemo koje su nam mogućnosti. Moramo da vidimo šta je najbolje za tim", rekao je nedavno Željko Obradović trener Partzan Mozzart Beta koga su, bez obzira na odlične igre Lesora i Ledeja, prema mišljenju čak i dobrog dela trenera evroligaških timova najkompaktnijeg u elitnom takmičenju, navedeni problemi naterali da krene u potragu za pojačanjem kako bi pomenuti dvojac bio bar malo rasterećen, jer je sezona tek na izmaku drugog meseca. U međuvremenu će i mladi Tristan Vukčević dobiti važniju ulogu.

Izabrane vesti

A, to nije ni malo lako. Prvo, jer je na tržištu prilično skromna ponuda, dok ne mali broj klubova takođe vapi za igračima, što zna da poveća cene koje su i onako bile visoke. Drugo, sezona je uveliko u jeku, a crno-belima, da bi ostali konkurentni na oba fronta, neophodan je ne samo trenutni, već dugoročan efekat novog igrača čije je vreme za uklapanje skučeno, pa mora da se ubrzano uhodava u sistem. Treće, mora da se vodi računa da dolazak pojačanja ne poremeti, žargonski rečeno hemijsku formulu koju su uspešno "ispisali" crno-beli, već da je poboljša.

Zbog svega toga, kako Mozzart Sport saznaje, odluka je pala da Partizan krene u "napad" na Vladimira Brodžijanskog (28, 211cm), koji je pod ugovorom sa Bahčešehirim, ali ima neometan izlaz, što delimično potvrđuje i dolazak Džejmsa Gista. Pregovori su već u završnoj fazi i navodno samo je pitanje vremena kada će biti ozvaničenja saradnja crno-belih sa slovačkim centrom koga je naša publika kratko upoznala tokom kvalifikacija za Evrobasket 2021, dok je od povratka sa studija iz SAD 2018, do ovog leta profesionalnu karijeru gradio u ACB ligi, po dve sezone u Obradioru i Huventudu sa prosekom između 11 i 13 poena. Ipak, nisu suve statističke brojke koje su ga "predložile" Partizanu, već mogućnost da igra na obe visoke pozicije. Poseduje adekvatno reakciju u reketu, uz dobar šut sa distance (tri poena) i odličnu moblinost za svoju visinu, sa čestim razmišljanjima plejmejkera, a nadasve važi za igrača koji se potpuno podređuje timu, što je karakteristika ne tako česta u današnjoj košarci, a koja je izuzetno cenjena od strane strunjaka.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara