Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Partizan Mozzart Bet osvojio trofej na Siciliji, pripreme i dalje perfektne

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.09.24. | 23:13

Izabranici Željka Obradovića ostvarili četvrti trijumf na pripremama i osvojili prijateljski turnir na Siciliji

Četiri utakmice, četiri pobede reokonstruisanog Partizan Mozzart Beta. Možda još uvek ne znam tačan domet novog tima Željka Obradovića, ali barem do sada ekipa funcioniše na zavidnom nivou zbog čega je i uostalom osvojen prijateljski turnir na Siciliji. Crno-beli su rutinski savladali Trapani u finalu rezultatom 89:61.

Na kraju je bilo i više nego ubedljivo, a nije tako izgledalo u prvom poluvremenu. Bilo je pomalo mučno gledati utakmicu u dvorani u kojoj očigledno ne može da se igra leti. Vlaga je bila tolika, da se na svakih nekoliko minuta prekidalo samo da bi se igrači obrisali peškirima uz česte faulove i tajm-aute, dve deonice su trajale preko sat vremena. U takvom ritmu Partizan je imao tek minimalnu prednost, ali kada su uhvatili ritam u šutu krajem druge deonice veoma brzo je slomljen otpor protivnika. Sa šest pogođenih trojki u prvom poluvremenu iz samo 13 pokušaja, ekipa Željka Obradovića je došla do prve dvocifrene prednosti.

Izabrane vesti

Sve je ipak rešeno u trećem kvartalu kada je prednost otišla i na preko 20 poena prednosti. Razigrao se Ife Lundberg koji je osam poena ubacio u trećoj deonici dok su svi ostali igrali odbranu i to na visokom nivou. Čini se da će to biti sasvim solidna odlika ovog tima, raznovrsnost u odbrani. U prvom planu u tom segmentu su bili Frenk Nilikina i Isak Bonga. Sjajnom kretnjiom i dugim rukama su remeteli napad Italijana koji kako je vreme prolazilo jednostavno nisu imali odgovor na igru crno-belih.

Možemo sada da konstatujemo da je Partizan Mozzart Bet odradio prvu pololovinu priprema na visokom nivou uprkos činjenici da je u timu čak 14 novih imena. Savladani su Igokea i Jenisej u mečevima koji su bili zatvoreni za javnost, a u Italiji su nadigrani Dretona i Trapani za prvi trofej koji doduše ne znači previše, ali je svakako pozitivan znak za novi tim.

Što se tiče statistike, Lundberg je bio najefikasniji sa 24 poenom. Pratio ga je Brendon Dejvis sa 16 poena, a dvocifren je bio još Sterling Braun sa 14. Važno je naglasiti da meč nije igrao Tajrik Džons iz predostrožnosti jer su ga mučili grčevi na prvom meču. Danas je ceo meč presedeo na klupi. Na ovom turniru nije bilo Dvejna Vašingtona koji je ostao u Beogradu zbog rođenja deteta, Ajzea Majk je na terapijama, dok su Aleksa Dimitrijević i Mitar Bošnjaković igrali za juniore.

Sada sledi povratak u Beograd, a potom narednog vikenda se igra turnir na otvorenom na Kalemegdanu gde Partizan ukršta koplja protiv grčkog AEK-a i Pariza, novog člana elitnog takmičenja. Potom sledi put u Atinu na duel protiv Panatinaikosa, takođe na otvorenom, a takmičarska sezona počinje 25. septembra protiv Borca u Areni. Evroliga se otvara 5. oktobra protiv Baskonije u Vitoriji.

Trapani Šarks - Partizan Mozzart Bet 61:89 (19:20, 14:22, 11:26, 17:21)

Trapani: Horton 15, Robinson 11, Rosato, Alibegović 13, Galovej 10, Petručeli, Jeboah 6, Molura 1, Đentile, Rodrigez 5, Pulazi.

Partizan: Dejvis 16 (5/8 za dva, 6sk), Lundberg 24 (5/7 za tri), K. Džons 7, Nilikina 8, Koprivica, Nakić 4, Marinković 7, Pokuševski 4, Braun 14, Bonga 5, Lakić, T. Džons.



tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara