Košarkaši Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)
Košarkaši Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)

Partizan Mozzart Bet na parketu posle 40 sati pauze

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.10.24. | 09:12

Kako sačuvati perfektan skor i zdravlje pred još tri utakmice u sedam dana

Košarkaši Partizan Mozzart Beta nisu uspeli da izdrže svih 40 minuta protiv Reala u Madridu i serija od 15 uzastopnih poena donela je domaćinu prvi trijumf u Evroligi. Crno-bela ekspedicija nije imala mnogo vremena da procesuira poraz jer je u ranim jutarnjim časovima već bila na madridskom aerodromu i na putu ka Podgorici gde će posle tek nešto više od 40 sati pauze izaći na megdan Studentskom Centru (TV Arenasport, 16.00).

Za Partizan Mozzart Bet gostovanja Studentima poslednjih godina bila su dosta izazovna, ali su se dosad uvek završavala pobedama. Ekipi je sada potreban još jedan takav ishod, kako bi se što pre zaboravilo na Madrid i okrenulo ka sedmici u kojoj slede još tri utakmice! Posle Studentskog Centra Parnom valjku stiže Bajern, pa sledi "gostovanje" Makabiju u dvorani Aleksandar Nikolić i zatim povratak na Jadran Zadru.

Izabrane vesti

Pre svega toga, Željko Obradović i njegov stručni štab pokušaće da urade ono što je verovatno u njihovom poslu najteže - da obezbede trijumf uz što manju potrošnju igrača. Biće to pre svega dobra prilika za Alekseja Pokuševskog, Balšu Koprivicu, Marija Nakića, Arijana Lakića i ostale igrače bez ili sa malom minutažom da zagrizu jače i potegnu veći teret. Kako je ranije obelodanjeno, na zdravstvene probleme su se posle Reala požalili Vanja Marinković i Tajrik Džons, Ajzea Majk se još oporavlja od povrede.

Pošto u Evroligi još nije probijen čep, crno-beli imaju imperativ da ostvare novi brejk u Jadranskoj ligi kako bi zadržali perfektan skor i prednost u odnosu na najvećeg rivala.

Studentski Centar je sezonu počeo bez poraza na svom terenu i želi da tako ostane. Za razliku od Partizan Mozzart Beta, čiji košarkaši imaju malo više od dan i po između dve utakmice, puleni Petra Mijovića imali su šest punih dana da odmore i pripreme meč u kojem žele da zadrže status neporaženog kod kuće. Subotički Spartak i Zadar nisu Partizanov nivo, pa će ovo biti poseban izazov za novi sastav kojim upravlja Mijović.

Najveća snaga Studenata u dosadašnje tri utakmice bili su Zoran Nikolić i Luka Bogavac. Iskusni centar je dosad beležio 12,3 poena uz 7,7 skokova i u dosadašnja tri kola držao je konstantu. Nekadašnji košarkaš Mege je povratničku sezonu u ABA ligi započeo na visokom nivou i trenutno je prvi strelac tima sa 13 poena u proseku, mada uz nešto manje od 40 odsto realizovanog šuta iz igre. Igor Drobnjak je u pobedi nad Zadrom odigrao sjajnu rolu sa 17 poena, dok je jedini pravi stranac u ekipi Erik Nil počeo sjajno sa 18 poena Spartaku, a onda u naredna dva meča ubacivao po sedam poena.

I ove sezone Studentski Centar forsira brzu košarku, uz dosta pokušaja za tri poena. Trenutno je treći u ligi po broju ispaljenih hitaca (29) i ispred su samo Crvena zvezda (31,3) i Dubai (32,7), mada procenat realizacije nije naročito dobar jer je na samo 31 odsto.

ABA LIGA - 4. kolo

Sreda:

Cibona - Krka 74:81

/Barber 16 - Cerkvenik 22/

Subota:

16.00: (1,17) Cedevita Olimpija (20,0) Split (6,00)

16.00: (6,50) Studentski Centar (20,0) Partizan Mozzart Bet (1,15)

18.30: (1,90) Crvena zvezda (hendikep -17,5) Igokea (1,90)

20.00: (4,10) Zadar (17,0) Budućnost (1,30)

Nedelja:

12.00: Mega - Mornar

19.00: Borac Mozzart - Dubai

Ponedeljak:

18.30: Spartak Subotica - FMP

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetABA ligaStudentski centar

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara