Partizan igra protiv Limoža, a razmišlja o TOP 16

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.12.19. | 08:00

Rezultatski nebitan meč za crno-bele

Još pred poslednje kolo u Evrokupu, sve je potpuno jasno kada je status Partizana u pitanju. Crno-beli su obezbedili prolazak u narednu fazu takmičenja sa drugog mesta u svojoj grupi iza Venecije, pa predstojeći susret u „Štark Areni“, ujedno i poslednji u prvom krugu, neće imati nikakav rezultatski značaj. Tim pre što se Limož pred desetu rundu oprostio do borbe za prolazak dalje.

Zbog toga će biti izuzetno zanimljivo videti da li će trener Andrea Trinkijeri odlučiti da ove srede odmori neke igrače za izazove koji tek predstoje, kako u Evrokupu, tako i u regionalnom takmičenju, gde su crno-beli prošlog vikenda odneli izuzetno ubedljivu pobedu protiv Cibone u nekada velikom derbiju. Beogradski klub tako sada zaostaje svega jedan korak za prvoplasiranom ekipom Budućnosti.

Izabrane vesti

Crno-beli su i dalje u potrazi za pojačanjem, koje bi moglo da ih pogura ka plasmanu u četvrtfinale Evrokupa i nastavak sna o plasmanu u Evroligu naredne sezone, a to se pre svega odnosi na dolazak centra.

Redži Reding se za sada pokazao solidno, protiv Cibone je odigrao verovatno i najbolju partiju od kako je došao u Beograd, pa se očekuje da i u nastavku potvrdi da je vredan minutaže u crno-belom dresu. Sa druge strane, čini se da Žanis Pejners polako sve više zapada u drugi plan, pošto u poslednjih nekoliko kola dobija sve manju minutažu, a protiv Zagrepčana ga uopšte nije ni bilo na terenu. Sasvim je očekivano da tu dođe do rastanka.

Košarkaši u crno-belim dresovima su u prvom delu sezone relativno lako izašli na kraj sa Francuzima, pošto su u drugom poluvremenu uspeli da preokrenu rezultat na svoju stranu i da je na kraju učine i prilično ubedljivom, iako je Limož u prvom kvartalu vodio sa sasvim pristojnih 12 razlike.

Bila je to jedna od defanzivno najboljih partija crno-belih ove sezone i pravi pokazatelj kako bi izabranici Andree Trinkijerija trebalo da igraju u nastavku sezone.

Zanimljivo, biće ovo prva od pet uzastopnih utakmica koju će crno-beli odigrati pred svojom publikom. Narednog vikenda sledi duel protiv Igokee, da bi se na to nadovezala domaćinstva protiv Primorske, Mornara i Cedevita Olimpije.

Partizan ima odličnu situaciju što se tiče odmaranja, praktično “ne izlazi” iz Beograda, tako da Trinkijeri i njegov stručni štab imaju odličnu šansu da rade, unaprede igru i uigraju Redinga koji je malo kasnije stigao.

Pred duel sa ekipm Limoža, trener Partizana, Andrea Trinkijeri izjavio je da će njegov tim dati sve od sebe iako meč nema rezultatski značaj.
"Naša obaveza je da prvu fazu Evrokupa završimo na najbolji mogući način. Uprkos činjenici da nemamo pritisak rezultata, mi želimo da pokažemo poštovanje prema igri, našim navijačima i poštovanje prema sebi, tako što ćemo odigrati sutrašnji meč na pravi način", rekao je Trinkijeri.

Centar crno-belih, Nikola Janković, pred utakmicu je poručio da je Limož dobar uvod za nastavak sezone.
"Želimo da prvu fazu takmičenja završimo tako što ćemo odigrati dobru utakmicu pred našim navijačima. Ujedno, na taj način želimo da napravimo najbolji mogući uvod za drugi deo sezone. Do kraja godine, pred nama su još tri utakmice i želja nam je da zabeležimo sve tri pobede", rekao je Janković.

I za meč protiv Limoža važi besplatan ulaz za decu uzrasta do 14 godina,a on će biti moguć uz preuzetu besplatnu kartu u pratnji odraslih.

EVROKUP - POSLEDNJE KOLO

Grupa A

Utorak
Promiteas - River Andora 66:80
/Elis 13 - Voker 16/

Monako - Virtus Bolonja 72:81
/Bakner 12 - Teodosić 25/

Sreda
18.30: (1,70) Makabi Rišon (14,5) Ulm (2,30)

Grupa B

Utorak
Tofaš - Lokomotiva Kubanj 92:90
/Medžija 21 - O'Brajant 18/

Sreda
20.00: (1,45) Venecija (15,0) Ritas (3,05)
20.30: (1,05) Partizan (27,0) Limož (10,0)

Grupa C

Utorak
Breša - Nanter 85:78
/Lensdaun 19 - Kordinije 19/

Sreda
17.30: (1,35) Uniks Kazanj (16,0) Darušafaka (3,50)
18.30: (1,70) Cedevita Olimpija (14,5) Huventud (2,30)

Grupa D

Utorak
Trento - Unikaha 88:76
/Blekmon 19 - Brisuela 14/

Sreda
18.00: (1,17) Galatasaraj (20,0) Arka Gdinja (5,50)
20.45: (1,60) Oldenburg (14,5) Budućnost (2,55)

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara