Partizan i Istanbul, to je obično dobra kombinacija

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.01.20. | 10:05

Crno-beli traže novi brejk u TOP 16 fazi na gostovanju Darušafaki (18.15h)

Partizan je u prva dva kola tukao Virtus i Trento, a ukoliko uspe da nadigra Darušafaku u gostima i dođe do novog brejka u TOP 16 fazi večeras od 18 časova i 15 minuta, crno-beli bi praktično otvorili vrata četvrtfinala. Ne samo to, već bi i došli u situaciju da imaju pol-poziciju u borbi za prvo mesto. Što bi im svakako mnogo značilo u daljem toku takmičenja.

Darušafaka je stigla u Partizanovu grupu sa pozicije tri iz Grupe C. Nije to ona nekadašnja evroligaška ekipa predvođena Skotijem Vilbekinom, već tim s kojim lakše može da se igra i koji je svakako pobediv. Objektivno gledano, crno-beli imaju kvalitet da dobiju i ovaj duel. Imaju svoju šansu.

Izabrane vesti

Interesantno je da je Partizan već igrao i slavio protiv Darušafake ove sezone. Tokom pripremnog peiroda pred početak sezone u Areni se igrao meč zatvorenog tipa, a crno-beli su upisali sigurnu pobedu posle odlične druge četvrtine, jedine koju su rešili u svoju korist. Najefikasniji u timu Partizana tada bio je Ognjen Jaramaz sa 13 poena, dok je Rade Zagorac dodao deset.

Darušafaka ima šaren sastav sa domaćim i Američkim košarkašima u timu. Najbolji strelci su Bonzi Kolson (10,8 poena u proseku), Džonatan Hamilton (12,1), Džarod Džouns (10,6), kao i Doron Lamb (9,9). Tu je iskusni i poznati Sinan Guler.

To nije previše napadački potentna ekipa, ali jeste čvrsta, tako da u sudarima sa beogradskim crno-belima ima da „seva“ fizički na sve strane. Pred početak TOP 16 faze delovalo je na papiru da treba očekivati da se Partizan i Darušafaka bore za drugo mesto. Mada u ovaj “dvomeč” sa Darušafakom (Partizan odmah posle gostovanja čeka turski tim u Beogradu) sada crno-beli ulaze kao favoriti.
Biće tvrda utakmica, veoma su visoki na pozicijama tri, četiri i pet. Dobre su atlete, izvanredno igraju odbranu. Biće veoma važno kako budemo igrali u napadu, moramo igrati pametno i donositi brze odluke u napadu. Darušafaka možda nema velika imena, ali igraju tvrdu košarku i uvek su u stanju da te izbace iz ritma. Gledajući rezultate italijanske lige, Trento je malo 'pukao' i naša pobeda tamo više nije tako važna, a to znači da moramo sve iznova. Teška utakmica na strani, odmorni su. Biće mnogo posla”, rekao je Trinkijeri koji malo spušta euforiju posle dobrih rezultata.​​

Gde Partizan može da napravi razliku u odnosu na turski tim?
"Mislim da će biti ključno kako napadamo, kakve odluke donosimo na terenu. Visoki su i brzi, dobro pokrivaju reket i zato moramo biti više nego perfektni u 'spejsingu'. Ako imamo dobar 'spejsing' i ne zaustavljamo loptu, onda možemo imati neku prednost. Ali, to se mora napraviti na terenu", zaključio je Trinkijeri.

Darušafaka je prvo dobila tesno Trento, a onda i poražena u Bolonji od Virtusa, tako da sada ima skor 1-1 pred dolazak crno-belih koji u poslednjih dva meseca beleže odlične rezultate i mahom nižu pobede.

Crno-beli su tu seriju pobeda nastavili u Železniku gde su tukli FMP u još jednoj odličnoj defanzivnoj predstavi, pa će po sličnom receptu izabranici Trinkijerija probati da se domognu brejka u gradu u kom je Partizan 1992. godine postao prvak Evrope trojkom Aleksandra Đorđevića.

Na meču protiv FMP-a Partizan nije mogao da računa na Nemanju Gordića i Redžija Redinga koji nije igrao ni protiv Trenta. Obojica su imali problema sa visokom temperaturom, a Gordić je za razliku od Redinga otputovao u Istanbul i biće u 12.

Ujedno, videćemo da li će Džejms Mekadu dodatno uklopiti u tim, a za sada je svoje minute koristio na pravi način. Samo još da popravi fizičku spremu i mogao bi da bude od velike koristi crno-belima u nastavku sezone. Kao neko ko je u Partizan stigao iz Bešiktaša, sigurno dobro poznaje narednog protivnika.

Istanbul je Partizanova velika šansa. Novi brejk bi suštinski otvorio Partizanu vrata četvrtfinala. Darušafaka svakako nije nepremostiva prepreka. Sa time je saglasan i Stefan Birčević koji je šuterski proradio protiv FMP-a.
Darušafaka je veoma ozbiljan protivnik, posebno na njenom terenu. Igraju veoma agresivno i biće to teška utakmica. Kakogod, ako budemo igrali kao što smo to činili do sada u januaru, imaćemo dobru šansu da obezbedimo pobedu, koja bi nam donela mnogo bitnih stvari pred nastavak sezone”.

TOP 16 - 3. KOLO

GRUPA E

Utorak
18.15: (2,15) Darušafaka (14,5) Partizan (1,80)
20.00: (3,50) Trento (16,0) Virtus Bolonja (1,35)

GRUPA F

Utorak
18.15: (1,70) Promiteas (14,5) Venecija (2,30)

Sreda
20.30: (1,45) Breša (15,0) Oldenburg (3,05)

GRUPA G

Sreda
17.30: (1,35) Uniks Kazanj (16,0) Galatasaraj (3,50)
18.00: (2,10) Ritas (14,0) Monako (1,85)

GRUPA H

Utorak
20.00: (1,70) River Andora (14,5) Unikaha (2,30)

Sreda
20.45: (1,45) Huventud (15,0) Tofaš (3,05)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara