Janis Sferopulos (©MN Press)
Janis Sferopulos (©MN Press)

Partizan čeka, Sferopulos jasan: Protiv Efesa igramo za sebe, ne za druge

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 10:52

“Najvažnije je da izađemo da se borimo svom snagom na oba kraja terena, da budemo pametni i pratimo plan utakmice“

Poslednja utakmica prve faze Evrolige za Crvenu zvezdu nema takmičarski značaj u smislu borbe za plej-of ili plej-in, ali će gostovanje Efesu (četvrtak, 19.30) imati izuzetan značaj za srpsku košarkašku javnost.

Teoretski, crveno-beli bi eventualnom pobedom mogli da pomognu večitom rivalu da se domogne desetog mesta i plej-ina. Željko Obradović je posle Zadra rekao da ne razmišlja o tome i da se u glavi već sprema za plej-of ABA lige, a sličnog razmišljanja je i Janis Sferopulos sa porukom - igramo za nas, ne za druge.

Izabrane vesti

“Gledajte, za mene je najvažnije šta ćemo mi da uradimo i kako ćemo mi da izgledamo. Igramo za nas, ne za druge. Sve poštujemo, sve protivnike, ali nama je utakmica bitna zbog nas. Borićemo se za sebe“, poručio je Sferopulos.

Zato naglašava...

“Igramo našu poslednju utakmicu u Evroligi ove sezone i želimo da odigramo dobro. Ova utakmica je potpuno drugačija u odnosu na onaj iz prvog dela sezone, jer Efes sada ima ceo roster na raspolaganju. Ako pamtite, u tom meču s početka takmičenja, imali su dosta povreda“, rekao je Grk i nastavio:

“Najvažnije je da izađemo da se borimo svom snagom na oba kraja terena, da budemo pametni i pratimo plan utakmice. Efes ima toliko dobrih pojedinaca, mogu da te napadnu na više različitih načina – spolja, unutra... Zato moramo da budemo koncentrisani u svakom trenutku utakmice, da imamo odgovor. Znamo da su u dobrom momentu i da su u seriji pobeda, ali mi idemo da se borimo“.

Nikola Topić i dalje nije na raspolaganju ekipi...

“On još ne trenira sa ekipom u punom kontaktu, samo neke delove treninga radi individualno i na tome da jača svoje telo kako bi bio spreman. Davidovac je imao virus, videćemo na treningu da li je spreman, dok Lazarević ima upalu Ahilove tetive i on je tako upitan. Videćemo na treningu ko je spreman i ko će ići“.

Crvena zvezda je obezbedila čelnu poziciju u Jadranskoj ligi i posle trijumfa nad Splitom jasno je da će u četvrtfinalu na Studentski Centar.

“Prvo da završimo utakmicu sa Efesom na pravi način, pa ćemo da se fokusiramo na ABA ligu. Idemo korak, po korak, da završimo jedno, pa ćemo da pređemo na drugo. Želimo da završimo takmičenje na način da se dobro osećamo posle poslednje utakmice, da se borimo jako protiv ekipe koja igra kvalitetno“.

Trej Tompkins je debitovao u Splitu i najavio da će biti od pomoći ekipi u finišu sezone.

“Tompkins je spreman za Efes. Trenira sa nama, treba mu vremena da pronađe svoj ritam. Dobro je, sa medicinske strane spreman je da igra“.tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaJanis SferopulosAnadolu Efes

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara