(Star sport)
(Star sport)

Partizan bi plejmejkera Valensije, a on hoće da ostane u Španiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 13:38

Crno-beli pokazali interesovanje za Amerikanca

Sezona ulazi u ciljnu ravninu, ali osim takmičarskih ambicija moraju da razmišljaju i o formiranju tima za narednu, u kojoj će jedan od zadataka Partizan Mozzart Beta biti da ostavi bolji utisak na međunarodnoj sceni nego što je uradio u ovoj. Zato gleda, razmatra, cilja pojačanja i jedno bi mogao da amngažuje iz – Valensije.

Njen kreator igre, Kris Džouns, nalazi se na spisku kandidata koji bi mogli da pojačaju tim iz Humske. Makar tako uverava Arel Ginsber iz Izraela, koji je u bliskoj prošlosti pokazao umešnost prilikom pronalađenja vesti iz sveta košarke. Prema njegovim saznanjima, crno-beli su izuzetno zainteresovani za 31-godišnjeg Amerikanca i mogli bi da ga dovedu tokom leta.

Izabrane vesti

Ako je tako nešto moguće. Na osnovu papira – jeste. Razlog koji nevodi Ginsber tiče se izlazne klauzule u Džonsom ugovoru sa španskim evroligašem. Ruku na srce, ne piše koji iznos je u pitanju, međutim, ko plati može da ga vodi bez uticaja Valensije.

Jedino je pitanje da li Kris Džons to želi, pošto je nedavno rekao da se odomaćio u Valensiji, da mu se sviđaju i klub i grad, te da nema problem da ostane, bez obzira hoće li ekipa igrati od jeseni u Evroligi ili Evrokupu. Pod uslovom da dođe u Partizan (mada ga prati još nekoliko evroligaša), Kris Džons bi proširio arsenal na spoljnim linijama, jer je ove sezone u Evroligi prosečno postizao 12,7 poena, 2,1 skok i 4,2 asistencije po utakmici.

Pre Valensije, u kojoj završava drugu sezone, igrao je Amerikanac u Evropi za Bursu, Makabi iz Te Aviva i Asvel. Od 2022. je reprezentativac Jermenije.




tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKris Džons

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara