""
""

Parker za istoriju, pretekao Galisa na listi najboljih strelaca! Trikolori teškom mukom srušili Poljsku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.15. | 22:43

On je pogotkom za 2:2 u prvoj četvrtini, postigao 1.032 poen na prvenstvima Evrope, odnosno dva više nego što je zabeležio legendarni Grk Nikos Galis

Kakvo veče za Tonija Parkera! Sjajni francuski plejmejker vodio je Trikolore do pobede nad Poljskom (69:66) u trećem kolu A grupe prvenstva Evrope, a istovremeno je postao i najbolji strelac u istoriji kontinentalnih šampionata.

Izabrane vesti

On je pogotkom za 2:2 u prvoj četvrtini, postigao 1.032 poen na prvenstvima Evrope, odnosno dva više nego što je zabeležio legendarni Grk Nikos Galis.

Košarkaš NBA ligaša San Antonija večerašnju utakmicu završio je sa 16 poena, tri asistencije i jednim skokom. Nando de Kolo ubacio je 12 poena. Žofri Lovernj dao je dva poena, a Leo Vesterman nije se upisao u strelce.

U reprezentacije Poljske najbolji strelac bio je Adam Vaščinski sa 18 poena, a Ponitka i Gortat ubacili su po 10 poena.

Upravo je Parker pogotkom sa linije za slobodna bacanja trasirao put ka pobedi, ali je moglo da bude i drugačije, pošto je Gortat promašio trojku za produžetak.

Sjajno su Poljaci počeli utakmicu u Monpeljeu, u jednom trenutku su predvođeni Mateušom Ponitkom i Marćinom Gortatom imali i sedam poena prednosti.

Ipak, taj minus kao da je naljutio ili razbudio Francuze koji su, kako se prvo poluvreme bližilo kraju shvatili da moraju da pojačaju odbranu i to im je donelo rezultat.

Parker, De Kolo i Dijao predvodili su Galske petlove u tim trenucima, a Poljska, očekivano, nije imala čime da im parira u odbrani, a pogotovo u napadu.

Francuskoj je ovo bila treća pobeda, dok su Poljaci zabeležili prvi poraz na šampionatu.

U drugoj večerašnjoj utakmici selekcije Estonije je na meču D grupe u Rigi, posle preokreta, savladala Ukrajinu sa 78:71.

Gregor Arbet je sa 26 poena bio nezaustavljiv za odbranu Ukrajine, dok je Rejn Vajdeman na to dodao 15 poena i po šest asistencija i skokova.

Najbolji kod Ukrajinaca bio je Džerom Rendal sa 22 poena, a bivši košarkaš Zvezde Aleksandar Lipovij ubacio je sedam poena i uhvatio tri lopte.

Selekciji Estonije ovo je bila prva pobeda na šampionatu i baltička ekipa sačuvala je šanse za plasman u osminu finala, dok je Ukrajina poslednja na tabeli bez trijumfa.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Toni ParkerPoljskakošarkaška reprezentacija Poljskekošarkaška reprezentacija FrancuskeFrancuskaEvropaEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara