Parker je opet gde treba da bude - uz Dankana i Đinobilija! Grizliji i Gudurić partibrejkeri u Teksasu, Dončić ne može sam protiv Seltiksa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.11.19. | 08:35

Harden ubacio 39 poena u Nju Orleansu, Lenard prvi put protiv Toronta, Golden Stejt nastavlja da gubi

I poslednje član velikog trilinga San Antonio Sparsa u ovom veku je dobio čas da mu se povuče broj.

Kao ranije Timu Dankanu i Emanuelu Đinobiliju, sinoć se Teksas poklonio i njihovom nekadašnjem saigraču Toniju Parkeru. Dres sa brojem devet je dignut pod svodove „Ej-Ti end TI centra“ u San Antoniju. Legendarni Francuz je pozdravljen ovacijama. Naravno, bili su tu Tim Dankan i Manu Đinobili koji su ranije dobili istu čast. Parker je pgotovo eomotivan bio u obraćanju Gregu Popoviču.
„Imao sam divnog oca, ali ti si mi bio fantastičan drugi otac“, rekao je Parker.

Izabrane vesti

Legendarni Francuz je u San Antoniju proveo punih 17 sezona od 2001. godijne kada je draftovan kao 28. pik do 2018. godine kada se nakratko vratio u matični ASVEL, da bi karijeru završio ove godine posle jedne sezone u Šarlotu.

Parker je u Teksasu ostavio neizbrisiv trag. Zajedno sa Dankanom i Đinobilijem je formirao čuveni triling koji je San Antoniju doneo četiri titule prvaka NBA lige. Parker je bio MVP finala 2007. godine, šest puta biran u ol-star tim, sa 27.276 poena je drugi strelac u istoriji kluba (iza Dankana), a sa 6.829 asistencija ubedljivo najbolji asistent u istoriji Sparsa.

Parkerova žurka u Teksasu ipak nije završena idealno pošto domaći tim nije uspeo da savlada goste iz Memfisa. Grizliji su slavili 113:109. Već posle prve četvrtine je bilo čak 13 razlike za Memfis. San Antonio je uspeo da se vrati u igru u poslednjoj četvrtini, ali je Krauder vezao poene kojima je prelomio pitanje pobednika. Srpski reprezentativac Marko Gudurić je za 12 minuta na parketu ubacio pet poena uz šut iz igre 2/3. Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Džeren Džekson sa 24 poena, Oldridž je kod domaćina ubacio 19.

Ni 34 poena Luke Dončića nisu pomogla Dalasa u Bostonu. Prejaki Seltiksi su slavili 116:106. Vodili su skoro ceo meč, ali su dozvolili Dalasu da se u poslednjoj četvrtini vrati u egal i da čak povede šest minuta pre kraja. Najviše zahvaljujući Dončiću. Ipak, Boston je serijom 17:2 na krilima Kembe Vokera priveo meč kraju. Inače, Boban Marjanović nije ulazio u igru kod Maveriksa.

Kavaj Lenard je prvi put zaigrao protiv Toronta kojem je prošle sezone doneo titulu. Sada kao adut Los Anđeles Klipersa u borbi za prsten. Lenard je imao skroman učinak od 12 poena protiv bivšeg kluba, ali je zato Lu Vilijams bio raspoložen koji je ubacio 21. Vodio je Toronto u većem delu prvog poluvremena, dobro se držao i na početku drugog, a onda su Klipersi dodali gas. Zategli su odbranu u poslednjoj četvrtini kada su primili samo 10 poena i na krilima Vilijamsa, Herela i Lenarda slavili sa rutinskih 10 razlike.

Džejms Harden je bio najefikasniji košarkaš večeri u NBA ligi pošto je u pobedi Hjustona u Nju Orleansu ubacio čak 39 poena.

NBA – rezultati

Detroit – Minesota 114:120
/Kenard 25 – Vigins 33/

Boston – Dalas 116:106
/Voker 29 – Dončić 34/

San Antonio – Memfis 109:113
/Oldridž 19 – Džekson 24/

Nju Orleans – Hjuston 116:122
/Redik 24 – Harden 39/

Golden Stejt - Juta 108:122
/Rasel 33 – Gober 25/

Los Anđeles Klipers – Toronto 98:88
/Vilijams 21 – Sijakam 16/

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara