Dejan Parežanin
Dejan Parežanin

Parežanin za spas

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.03.22. | 18:07

Mladi stručnjak preuzeo kormilo Astane

Najbolji kazahstanki klub i član regionalne VTB lige Astana je objavila danas da je promenila trenera. Iskusni srpski stručnjak Darko Ruso je napustio kormilo kazastanskog prvaka, a nasledio ga je Dejan Parežanin.

Nekadašnji košarkaš Partizana, Radničkog, Igokee, Bosne i brojnih drugih klubova je dobio šansu da spasi sezonu Astane koja se trenutno nalazi na granici plej-ofa regionalnog takmičenja.

Izabrane vesti

Rođeni Zemunac Parežanin je trenerski zanat pekao u mlađim selekcijama Mege, vodio je kao prvi trener Vogošću, Bosnu, Zrinjski, Vojvodinu… Poslednjih godina se skrasio u Kazahstanu. Nekoliko godina već radi sa mlađim reprezentativnim selekcijama, bio je i pomoćni trener u A reprezentaciji, a u Astani je bio zadužen za razvojni B tim.

Sada mu se ukazala šansa da kao prvi trener pomogne Astani u VTB ligi i domaćem prvenstvu. Debitovao je već danas u meču protiv beloruskog Cmokija koji je Astana izgubila na produžetke 64:65. To joj je treći uzastopni poraz, a u narednom kolu dočekuje ruski Saratov.



tagovi

Dejan ParežaninKK Astana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara