Lorenzo Braun (©Star Sport)
Lorenzo Braun (©Star Sport)

PAO ima bombastično pojačanje: Lorenzo Braun za još jaču bekovsku liniju

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 16:49

Amerikanac sa španskim papirima sleteo u Atinu i spreman je za novo poglavlje

Nastavlja se osipanje Makabija iz Tel Aviva. Posle Vejda Boldvina i Džoša Niba, došao je red na Lorenza Brauna. Za još jaču bekovsku liniju Zelenih koju već čine Kostas Slukas i Kendrik Nan.

Američki plejmejker je stigao danas u Atinu i odmah zapalio navijačku masu obojenu u zeleno, koja posle evropske i grčke titule slavi dolazak velikog pojačanja! On je pozdravio ljude koji su ga dočekali na atinskom aerodromu i poručio da je spreman da sa novim klubom osvoji Evroligu, odnosno odbrani evropski tron.

Izabrane vesti

“Ovaj tim ima mnogo talenata. Očekivanja su ogromna, takva su i moja. Imam talenta, visoka očekivanja od sebe i tima. Želim da osvajam titule sa Panatinaikosom. Želim i onaj evropski pehar. Ostvario sam mnogo pored toga, a evropski trofej mi je sledeći na listi“, rekao je Braun i dodao:

“U Makabiju je bilo dosta talentovanih igrača. Sada je još bolje u novom klubu. Igraću koju god ulogu mi selektor bude zadao. Nisam došao ovde da budem najbolji igrač. Došao sam da bih učinio saigrače boljim“.

Osvajača evropskog zlata sa Španijom 2022. godine čekaju lekarski pregledi i papirologija, pominjalo se da će ugovor biti na dve godine, a i da je Makabi zaradio od otkupa. Posle obavljenih formalnosti, putuje za Španiju da se priključi nacionalnom timu pred kvalifikacije za Olimpijske igre. Furija od 2. do 7. jula igra u Valensiji za jednu od četiri preostale karte za Olimpijske igre. Prvu fazu igraće protiv Libana i Angole, dok su u drugoj grupi Bahami, Poljska i Finska.

Braun je sa Makabijem bio nadomak velikog uspeha i prolaza na Fajnal for Evrolige upravo preko Panatinaikosa, sada će imati priliku da sarađuje sa Erginom Atamanom.

“Ataman je bitan faktor za mene. Imao sam odličnog trenera u Odedu Katašu, sada ću raditi sa jednim od najboljih trenera Evrope“.

Nekadašnji plej Crvene zvezde je u prethodnoj sezoni imao 13,2 poena, 6,1 asistenciju i 2,8 skokova po utakmici u elitnom takmičenju, što mu je donelo izbor u drugi tim Evrolige.


tagovi

Lorenzo BraunKošarkaški transferiKK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara