Aleksa Avramović u prodoru (© Star sport)
Aleksa Avramović u prodoru (© Star sport)

Ovo je Partizan Mozzart Bet čekao: Upalio se Aleksa iz Manile i srušio Efes u paklu Arene

Vreme čitanja: 4min | čet. 29.02.24. | 22:19

U fantastičnom meču Avramović je ubacio 30 poena i doneo Partizanu pobedu protiv Efesa koju je čekao duže od mesec dana posle izuzetno teškog perioda na svim frontovima

Nije bilo lako navijačima Partizana prethodnih mesec dana. Nizali su se porazi na najneverovatnije načine, gubile su se neizvesne završnice, ispušten je Kup, bio je crno-beli tim na kolenima. Tražio se neko ko će da podigne ovu ekpu - bio je to večeras Aleksa Avramović. Onaj Aleksa koji je očarao naciju u Manili, a danas su Grobari klicali njegovo ime kada je u partiji sezone srušio Anadolu Efes u 27. kolu Evrolige i tako prekinuo crnu seriju. Na kraju je bilo 100:90.

Često je Aleksa bio na udaru kritika, zbog čega ne igra za Partizan kao što to radi u dresu Srbije. Večeras je zapušio usta svim kritičarima. Bio je sve na terenu, od strelca, defanzivnog specijalistu. krao je lopte, skako, asistirao, ali kada je bilo najpotrebnije pogađao je iz nemogućih pozicija. Okončao je meč sa 30 poena.

Izabrane vesti

Veliku podršku imao je u Zeku Ledeju koji je ubacio 21 poen, ali ono što je fascinantno, odigrao je svih 40 minuta. Za pohvalu je bio i kapiten Kevin Panter koji je ubacio 16 poena i vrlo bitne koševe u četvrtoj četvrtini. Partiju sezone pored Avramovića je odigrao i Danilo Anđušić. Imao je 15 poena. Trojke je šutirao bez promašaja. Sve tri je ubacio.

Sve ovo je na kraju proisteklo iz neverovatne podrške publike koja se kanalisala kroz višeminutno skandiranje Željku Obradović pred utakmicu. Osetili su to igrači, a očigledno ponajviše Aleksa Avramović.

Bilo je ovo veče za pamćenje za sve navijače Partizana, iako nije bilo nimalo lako. Efes je uvek bio tu, vrebao, posebno na startu.

Iako je na tribinama električno, sve je pucalo od energije, Efes je ostao hladan i nesvestan atmosfere. Pre svih Šejn Larkin koji je kao pravi lider odmah zaustavio bilo kakav nalet Partizana. Panter je pokušao sam da pokrene čitavu ekipu, ali je promašio veliki broj šuteva koji su anulirali trojke Doužera pa je Efes posle posle uvodne deonice imao prednost 20:17.

Međutim, ono što se nije dogodilo u prvoj četvrtini jeste u drugoj, samo je na parketu bio potreban Aleksa Avramović. Čačan je kao tajfun uleteo na parket i krenuo da briše sve pre sobom, a posebno oduševljenje na tribinama je viđeno kada je Aleksa ukrao loptu i položio za preokret na semaforu. Baš taj potez je probudio ostatak ekipe pa je Partizan najzad krenuo da pogađa u serijama, Ledej je izgledao kao teretni voz koji niko ne može da zaustavi u nameri da zakuca loptu, ali problem je bila odbrana.

Kaboklo je imao poteškoća da zaustavi centre gostiju. Uz to je Obradović izveo Avramovića posle svega nekoliko minuta što se nikako nije svidelo reprezentativnom plejmejkeru, ali i bez njega na parketu crno-beli su održali prednost do kraja poluvremena (43:40) iako je bio utisak da je moralo da bude znatno ubedljivije.

Došli su crno-beli i do dvocifren prednosti početkom drugog poluvremena kada se najzad ragoropadio Kevin Panter. Uz pomoć Avramovića i Ledeja je najviše doprineo da šampion ABA lige dođe do prve dvocifrene prednosti, ali kao po pravilu na jedan dobar napad je išla greška u odbranu. Video je to i Obradović kada je pozvao minut odmora jer su gosti za manje od dva minuta napravili seriju 6-0. Uspeo je Obradović minutom odmora da regrupiše ekipu i ponovo aktivira Avramovića koji je bio najbolji igrač na parketu. Dolazio je do obruča kako je hteo, ali najznačajniji momenat treće deonice je bio dalekometni koš Danila Anđušića.


***** Evroliga, 27. kolo *****

PARTIZAN MOZZART BET - ANADOLU EFES 100:90

/17:20, 26:20, 21:19, 36:31/

Beogradska arena, Novi Beograd;

Gledalaca: Oko 20.200;

Sudije: Mehdi Difala, Gitis Vilijus, Kristaps Konstantinovs.

PARTIZAN: Avramović 30, Ledej 21 (8 sk), Panter 16, Anđušić 15, Kaboklo 6, Doužer 5, Trifunović 5, Ponitka 2 (6 sk, 4 as), Kaminski -

ANADOLU EFES: Klajburn 17, Plajs 13, Larkin 11 (6 as, 5 sk), Džons 10, Bobua 9, Brajant 8, Vilis 7, Holac 6, Tomposn 4, Osamani 3, Oturu 2

---------------------------


Isto je uradio i prvom napadu četvrte četvrtine kada je doneo šest poena prednosti. Mirisalo je na pobedu, ali ko je pratio više od tri utakmice Partizana ove godine dobro zna da je sve moguće kada crno-beli igraju. Bilo je pobeda i kada je minus bio preko 20, bilo je poraza kada je sve izgledalo rešeno u poslednjem minutu utakmice. Upravo je to svima prošlo kroz glavu kada je Anđušić napravio nesportsku ličnu grešku posle koje je gost prišao na samo dva poena zaostatka, a čitava dvorana je zaćutala kada je na šest minuta i 20 sekundi pre kraja poveo.

Sav ona optimizam koji je osetio početkom četvrte četvrtine je isčezao, ali ... to su utakmice Partizana, uspona i padova koliko hoćete. Od patnje do euforije i nazad, a u takvim okolnostima Aleksa Avramović i Kevin Panter imaju loptu. Da li pogađali, ili promašivali, znate da je lopta kod njih. Večeras u bili heroji, posebno Avramović koji je pogađao čudesne šuteve. Bili su dovoljni za toliko čekanu pobedu.

EVROLIGA

Četvrtak

Alba - Makabi 71:106

/Timan 14 - Veb 17/

Partizan Mozzart Bet - Efes 100:90

/Avramović 30 - Klajburn 17/

Virtus Bolonja - Valensija 87:74

/Belineli 16 - Džons 20/

Real Madrid - Panatinaikos

Petak

18.45 (1,30) Fenerbahče (17,00) Baskonija (4,10)

19.00 (2,25) Žalgiris (15,00) Olimpijakos (1,80)

20.00 (3,20) Asvel (16,00) Olimpija Milano (1,45)

20.30 (1,60) Barselona (16,00) Monako (2,65)

20.30 (1,60) Bajern (16,00) Crvena zvezda (2,65)



tagovi

KK PartizanEvroligaAnadolu Efes

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara