Lebron Džejms (© AFP)
Lebron Džejms (© AFP)

Ovakvi Ameri su ranjivi, Lebron ih ponovo sam izvukao

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 23:06

Mogli su Nemci vrlo lako večeras da slave protiv moćnog Drim tima u Londonu

Da li imaju Ameri najjača imena u svetu košarke na predstojećim Olimpijskim igrama? Definitivno imaju! Sa Lebronom Džejmsom, Kevinom Durentom i Stefom Karijem to prosto mora da se konstatuje. Međutim, da li ovakvi Ameri imaju slabosti? Definitivno! Pokazao je to Južni Sudan, a večeras i Nemačka. Ipak, oba puta je Lebron pokazao ko je i šta je i spasao svoju ekipu poraza na pripremama. Večeras SAD - Nemačka 92:88.

Ko je pratio ovu utakmicu, mogao je da vidi ozbiljnu nonšalanciju Amerikanaca koji pokazuju da mogu da budu nadigrani. Nemci su u Londonu imali prednost tokom četvrte četvrtine i otvoreno krenuli na veliku pobedu, ali onda ponovo neverovatni Lebron Džejms sprečava sve.

Izabrane vesti

Pogodio je as Lejkersa koš za pobedu protiv Južnog Sudana, a sada nešto slično uradio i protiv Nemaca. Leteo je po terenu u poslednjih pet minuta. Skakao, pogađao, raznosio protivnika i na kraju sam na svojim ramenima doneo trijumf Drim timu.

Na skoro svakoj utakmici tokom ovih priprema Amerikanci su pokazali određene slabosti. Svako je imao neke dobre minute. Uostalom i Srbija u Abu Dabiju ih je pretrčala u prvoj deonici, ali su tada Ameri zaigrali čvrsto i ubedljivo savladali četu Svetislava Pešića. Očigledno su tada pomislili da će lako protiv bilo koga, ali umalo nisu doživeli šamar od Južnog Sudana gde ih je umalo srušio Karlik Džons, a večeras aktuelni svetski prvak koji ih je na prošlom Mudnobasketu i pobedio, doduše tada su Amerikanci bili u znatno slabijem sastavu.

Nije tada bilo Lebrona Džejmsa, koji je očigledno jedini maksimalno ozbiljno shvatio dres reprezentacije. Silno mu je stalo da kao lider ovog time ne dozvoli niti jedan jedini poraz, nebitno da li je to pripremni meč ili Olimpijske igre. U Lilu će ponovo Ameri igrati protiv Srbije i to na prvom meču u grupi. Potom protiv Portorika i Južnog Sudana.

Što se tiče meča sa Nemcima koji su imali realne šanse da slave večeras u Londonu pred put na Olimpijske igre. Sve je na kraju bilo u znaku već pomenutog Džejmsa koji nije dao da se dogodi iznenađenje. Tačku je stavio trojkom.

Lebron je meč završio sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencije, Džoel Embid je dodao 15, uz osam skokova i pet asistencija. Stef Kari je postigao 13 poena, Džru Holidej je ubacio 10, uz šest skokova, dok je Entoni Dejvis zabeležio 10 poena i sedam skokova.

Kod Nemačke Franc Vagner je imao 18 poena i sedam skokova, Andreas Obst je dodao 14, Denis Šruder 13, uz 10 asistencija, dok je identičan poenterski učinak, uz sedam skokova, imao Danijel Tajs.

Bila je ovo generalna proba oba tima pred put na Olimpijske igre.


tagovi

Lebron Džejmskošarkaška reprezentacija SADPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara