Lučić, Marinković, Lovernj, Mekintajer (© Star sport)
Lučić, Marinković, Lovernj, Mekintajer (© Star sport)

Ostoja najavio povratak bivšeg igrača u Partizan: Marinković logičan izbor

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.04.24. | 17:01

Partizan Mozzart Bet ima 10 nekadašnjih igrača koji u ovom trenutku igraju Evroligu, a petoricu u NBA

Iako se aktuelna sezona još uvek nije završila, navijači već kreću da spekulišu o potencijalnim imenima koja će obući dres Partizan Mozzart Beta naredne sezone. Čak je i sam predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović u gostovanju na Sport klubu istakao da će se naredne sezone vratiti neki bivši igrač.

Izabrane vesti

"Nije vreme za priču o igračima i pojačanjima. Fokusirani smo na završicu sezone, na ABA ligu. Skauting služba radi neprestano, maksimalno smo fokusirani na finale ABA lige i odbranu trofeja. Biće pojačanja, povratka starih igrača, ostaće i dosta ekipe iz ove sezone", rekao je Mijailović.

Iako nije otkrio ime, lista igrača nije toliko dugačka kada su u pitanju košarkaši koji igraju Evroligu i NBA ligu. U pitanju je 10 momaka iz Evrolige i pet iz NBA. Ako sve protekne po planu, neko od ovih igrača će ponovo obući dres Partizana.

Najlogičnije ime bez ikakve dileme je Vanja Marinković. Nekada kapiten crno-belih je bio u Humskoj kao mladić od 2013. godine do 2019. Od tada je napravio ozbiljan iskorak u karijeri noseći dres Valensije, a posebno Baskonije. Ustalio se u elitnom društvu kao pouzdan igrač na svojoj poziciji. Ovoga leta mu ističe ugovor i definitivno ne bi bilo iznenađenje da se vrati u Humsku da radi sa Željkom Obradovićem.

Naravno, sve u slučaju da se pregovori Obradovića završe kao što se očekuje sa Partizanom i da klub iz Humske nastavi da igra Evroligu i naredne sezone.

Ipak, lista imena se ne završava samo sa Vanjom Marinkovićem. Tu je i Kodi Miler Mekintajer, Vanjin saigrač u Baskoniji koji igra sezonu karijere. Pomenuiti Amerikanac je svojevremeno došao kao veliko pojačanje Partizana kada je Vlado Šćepanović bio na klupi. Potom i Sašo Filipovski, ali je ubrzo napustio Partizan jer se nije najbolje snašao.

Imamo i Vladimira Lučića. Takođe nekadašnjeg kapitena Partizana, a danas Bajerna. Ipak, treba istaći da sjajni krilni igrač ima ugovor sa Bajernom sve do leta 2025. godine.

"Od trenutka kada sam odlazio, nikada nisam imao kontakte te vrste s klubom. Takođe, znam da nikada ne bih došao u Partizan, ukoliko nisam spreman da pomognem, da budem na nivou na kome je sada, posebno sa Željkom Obradovićem u poslednje dve godine kada se prave ovakvi rezultati. Imam ugovor sa Bajernom do juna 2025. Tog leta imaću 36, što su ozbiljne košarkaške godine. Nikad se ne zna. Sve zavisi kako se budem osećao. Šta će tada da se dešava, mislim da niko na to ne može da utiče“, rekao je Lučić za Mozzart Sport

Slična je situacija sa Janom Veselim koji je pre nekoliko nedelja potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Barselonom.

"Pitanje je i koliko ću ja još moći da igram. Da li bih voleo da se vratim? Ovo je jedna od destinacija gde bih došao, naravno tu je i Fener gde sam proveo čak osam godina. Ali Partizan će uvek kod mene imati mesta i to je ljubav od početka. Ja sam počeo ovde da se bavim vrhunskom košarkom kod Duleta, sada sa Željkom u Partizanu sve je moguće ali ne obećavam", objasnio je Veseli.

Navijači godinama prizivaju i Žofrija Lovernja koji ove sezone igra odlično u Asvelu, a svojevremeno se Francuz dotakao teme povratka u razgovoru za Mozzart Sport.

"Nema potrebe da nešto potenciram povratak, mislim da sadašnji Partizan mene trenutno ne vidi u timu kao neko pojačanje, sada samo navijam za Partizan. Ako se nekada u budućosti stvori uslov za povratak, rado ću prihvatiti", rekao je Lovernj.

Tu je i tandem Olimpijakosa. Nije realno da nagoveštavamo eventualni povratak Nikole Milutinova koji je potpisao višegodišnji ugovor sa Pirejcima, ali zato Najdžel Vilijams Gos... To bi eventualno moglo da se dogodi. Iako naravno nema za sada takvih naznaka.

Za kraj imamo i trio igrača koji su prošle sezone nosili dres Partizana i nije realno očekivati njihov povratak, ali da ih pomenemo. Pre svega Matijasa Lesora koji je u crno-belom dresu izrastao u jednog od najboljih centara Evrope, tu je Joanis Papapetru i Jam Madar koji je sebi verovatno zatvorio vrata Humske zbog načina odlaska.

Što se tiče NBA lige, teško je očekivati da se iko u skorijoj budućnosti vrati u Partizan jer su u pitnju košarkaši koji imaju ugovore. To su Bogdan Bogdanović, Davis Bertans, Dante Egzum, Džok Lendejl i Tristan Vukčević.

"Ako se nekada budem vraćao u Evropu, Partizan je prva opcija, a verovatno i jedina”, rekao Egzum za Mozzart Sport.

Ostaje navijačima Partizana da sačekaju kraj sezone i klub koji će se oglasiti po ovom pitanju, ali ako ćemo logički... čini se da bi Vanja Marinković bio taj koji bi najrealnije mogao ponovo da obuče crno-beli dres.



tagovi

KK PartizanVanja MarinkovićVladimir LučićJan VeseliŽofri LovernjNikola Milutinov

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara