Ostoja Mijailović (©Starsport)
Ostoja Mijailović (©Starsport)

Ostoja Mijailović: Željko i ekipa imaju moju punu podršku, Avramović je prvoklasan profesionalac

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 14:49

“Nije lako danas biti partizanovac”, rekao je za Mozzart Sport prvi čovek kluba iz Humske i dodao da 27-godišnji bek nije zaslužio uvrede po društvenim mrežama

Dan posle šokantnog ispadanja iz Evrokupa nije lako biti u Partizanu. Razočaranje je vidno kod svih u klubu. Svi su očekivali trijumf protiv Burse u osmini finala Evrokupu, naročito uz prepune tribine. Desilo se suprotno, bolan poraz. Ipak, prvi čovek kluba Ostoja Mijailović u razgovoru za Mozzart Sport ističe da se mora nastaviti sa radom i da svi u ekipi i Stručnom štabu imaju punu podršku.

Izabrane vesti

Nije lako biti partizanovac danas, ali život ide dalje. Ima pobeda, ima poraza. Biće i drugih teških poraza, ali sam uveren da će biti i velikih trijumfa. Očekivali smo pobedu protiv Burse, ali utakmica je pokazala drugačije. Svi su dali sve od sebe da se dođe do trijumfa, mislim da su to svi mogli da vide. Ovo su trenuci koji moraju da se prežive, verujem da niko nije očekivao poraz“, počeo je predsednik crno-belih, koji se potom osvrnuo na atmosferu u dvorani.

Želim da se zahvalim navijačima, ovakva poseta se graniči sa onom protiv Makabija pre više od 10 godina. Nažalost, rezultat je bio takav da smo svi razočarani, ali navijači Partizana su takvi da će uvek pružiti podršku. Očekujem pune tribine u plej-ofu ABA lige, jer partizanovci navijaju za klub, a ne za rezultat“.

Dao je prvi čovek kluba nedvosmislenu podršku svima u svlačionici.

Pričao sam sa Željkom kratko sinoć u svlačionici, otvoreno sam mu rekao da ima moju punu podršku, da nastavimo svi zajedno ka cilju. Partizan je njegova kuća, uvek je bio i uvek će biti. Nema potrebe da ja govorim o kvalitetima Željka Obradovića i stručnog štaba, to su ljudi koji su po čitav dan u dvorani i koji izuzetno predano rade svoj posao. Znam na koji su način spremili meč, sa koliko detalja, ali... To je sport. Nekoliko lopti je izašlo iz koša, a moram da pohvalim i Bursu, tim koji se pre samo nekoliko dana borio i protiv Efesa. Imaju kvalitet, naravno, to nije opravdanje za naš poraz, ali život ide dalje“.

Osvrnuo se Mijailović i na igrački kadar.

Momci takođe zaslužuju našu podršku. Čitam po društvenim mrežama uvrede na račun Alekse Avramovića. Moram da kažem da je to igrač koji je prvoklasni profesionalac, uvek požrtvovan, borben, voli klub na pravi način. Uostalom, on je sinoć postigao najviše poena, žarko je želeo pobedu kao i svi mi. Rođeni je borac. Potrebna je podrška da nastavimo dalje, a moramo da nastavimo dalje jer ništa drugo ne preostaje“.

Udarac Burse dosta utiče na ostatak sezone. Nadali su se u klubu da će imati više utakmica do kraja sezone u Evrokupu, a one znače pune tribine.

Biće ovo i finansijski udarac za klub. Mi dosta prihodujemo od ulaznica. Moramo sada da se okrenemo ABA ligi, verujem u ovu ekipu u potpunosti. Od prvog do poslednjeg košarkaša, a o Stručnom štabu da ne govorim“.

Ispostavilo se da je novi sistem takmičenja poguban za favorite. U osmini finala takmičenje su završili Huventud i Partizan.

To je jedan loš dan, nema prava da se razmišlja. Sistem jeste surov, igrate celu sezonu za neke četiri utakmice, nisam to video do sada, ali dobro, ne može samo nama da ne prija, tako je svima. Da li je sistem dobar, ostaje da se vidi. Ja mislim da nije dobar“.

Pošto je sezona u Evrokupu okončana, crno-beli imaju neočekivanu pauzu bez takmičarskih mečeva. Plej-of ABA lige za klub iz Humske počinje tek 18. maja.

Ohladiti glavu dan ili dva, a onda videti kakvi su naredni koraci i kakav je plan rada. Ponavljam, život se nastavlja. Igrači su zdravi, odlični su momci, stvorili su hemiju. Igraju dobru košarku, pobeđivali su atraktivne ekipe do sada, tako da ja verujem da ovaj tim može da osvoji titule. Idemo dalje sa borbom do kraja“, podvukao je Mijailović.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara