Ostoja Mijailović (©Star Sport)
Ostoja Mijailović (©Star Sport)

Ostoja Mijailović: Partizanov budžet 20.000.000 evra, na nivou Top 8 ekipa Evrolige

Vreme čitanja: 4min | pet. 15.12.23. | 09:59

Prvi čovek Partizan Mozzart Beta o važnim finansijskim detaljima

Partizan Mozzart Bet se iz Kaunasa vratio bolji za još jednu, osmu ukupno, a četvrtu zaredom, pobedu u rukama.

Crno-beli su nastavili da beleže odlične rezultate na početku nove sezone, uprkos nekim porazima u ABA ligi koji mogu da se nadoknade.

Izabrane vesti

Branilac titule u regionalnom takmičenju je i ovog leta skockao odličan tim, a prvi čovek Parnog valjka Ostoja Mijailović otkrio je da je za potrebe ove sezone izdvojen najveći budžet u klupskoj istoriji, na nivou cele organizacije.

“Ove godine imamo najveći budžet u istoriji Partizana jer smo u takvim ambicijama da želimo da idemo do kraja u oba najvažnija takmičenja. Budžet nam je u Top 8 ekipa u Evroligi. Za celokupnu organizaciju smo izdvojili oko 20.000.000 evra. S tim da je osam miliona otišlo na vraćanje dugova”, rekao je Mijailović za TV Prva.

Ono što je jako važno – Partizan Mozzart Bet je gotovo rešio bitan problem duga prema državi na ime poreza.

”Već smo platili pet miliona na ime poreza. Imamo još zaostali dug od tri miliona da platimo. Nešto ćemo da pozajmimo, dugoročni kredit i rešiti preostali dug. Poslednja tri meseca platili smo pet miliona evra poreza državi. Redovno plaćamo PDV, takođe i sve ostale dugove redovno izmirujemo. Kad isplatimo još tri miliona više nećemo imati dugove – bićemo najstabilniji klub u Evropi kada su u pitanju finansije”.

Otkrio je i da klub aktivno radi na dovođenju pojačanja u bekovskoj liniji.

”Radimo na plejmejkeru, ali neka ostane tajna da li će doći”.

Govorio je i o terminima u Beogradskoj areni, te pričama da klub nema ugovor za korišćenje iste i njenih pratećih objekata.

”Želim da prekinem spekulacije oko Arene. Godine 2018. sa Arenom smo potpisali petogodišnji ugovor, on je prekinut kada je došla korona. Zatim je u septembru 2021. potpisan novi ugovor do 2026. Zbog korone pravimo reprogram dugova sa Arenom, to nije nikakva tajna. U nekom trenutku, 5. maja stiže dopis da Arena hoće da raskine ugovor sa nama jer dugujemo 11.000.000 dinara. Mi smo tog dana isplatili dug tako da ugovor nije raskinut. Arena je zatim poslala aneks ugovora za povećanje cene, tako da ugovor sa sve vreme postoji”. priča Mijailović i nastavlja:

”Malu Arenu nikada niko nije koristio do 2019. godine, ona je bila zapušteni objekat u kom su se držale stare stvari. Mi smo za sve to vreme ulagali ogroman novac u medicinsku opremu, šuterske mašine, teretanu, u hiljadu stvari koje smo tamo uradili da bi naš klub imao uslove za takmičenje. Svi naši termini su tamo popunjeni. To je isto kada biste mi izdali stan i rekli 'E, super, plaćajte mi kiriju i zakup i živite u mom stanu, a onda biste mi došli posle tri godine i rekli 'Dajte mi utorak i sredu, što si uzurpirao moj stan, hoću utorak i sredu'. To nema smisla, imamo garantovani ugovor na pet godina, sve redovno plaćamo, svi naši termini su popunjeni i ne mogu da izbacim mlađe kategorije da bismo pustili nekoga tamo. Mi smo zakupac, Arena je zakupodavac, ništa ne uzimamo, godišnje plaćamo više od 40.000.000 dinara Areni, nisam siguran da Panatinaikos plaća svoju halu koju je dobio od države na 50 godina”.

Jasno je ipak jedno...

”Košarci nedostaje infrastruktura. Mi smo zakupac Arene, nismo je oteli, koristimo termine koje smo platili po ugovoru. Poštujem šta je gradski rival uradio, oni rade na promovisanju grada i države takođe, ali s druge strane malo je ovo infrastrukture za dva kluba. Neću da ulazim u temu gde je trenirao naš gradski rival”, rekao je Mijailović i poslao poruku večitom rivalu:

”Mogao sam i ja 2017. da napravim privatnu dvoranu, pa da mi plaća rentu grad ili Partizan. Mogao sam to da uradim, to jako dobro znam, bavim se biznisom. Pa mi dođe bolja investicija, pa da porušim te dvorane, pa da kažem: 'Dajte mi dvoranu gde trenira Partizan'. Pa, što baš nju? Uzeli ste Pionir, ofarbali ga ceo u crveno, da ne možemo da uđemo unutra. Pa što ste izašli iz njega? Pa ste sad došli u malu Arenu, pa je to jedina dvorana u kojoj možete da trenirate? Imate Halu sportova, Pionir...imate masu hala u Beogradu, ali mislim da nedostaje infrastruktura za košarku”.

Crno-beli u Evroligi imaju skor 8-6, dok su u ABA ligi na 8-3. Sledeći meč Partizan Mozzart Bet igra u subotu od 21 čas protiv Budućnosti u Areni.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetOstoja MijailovićEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara