Ostin Holins (Foto: Starsport)
Ostin Holins (Foto: Starsport)

Ostin Holins završio epizodu u Tel Avivu, slobodan u izboru nove sredine

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 17:40

Amerikanac koji je osvojio triplu krunu sa Crvenom zvezdom trenutno bez kluba

Ostvario je želju da obuče dres Makabija iz Tel Aviva, nakon odličnih izdanja u dresu Crvene zvezde. Ipak, nije dugo trajala saradnja Ponosa Izraela i Ostina Holinsa. Posle turbulentne sezone, Amerikanac se rastao sa izraelskim šampionom i u potrazi je za novim klubom.

Nije se 31-godišnji bek snašao u timu Odeda Kataša, a nisu mu pomogle ni povrede. Na kraju je odigrao svega 19 utakmica u EvroligI (pet počeo), uz zanemarljiv prosek od 1,8 poena i 1,3 skoka za manje od 10 minuta na parketu.

Izabrane vesti

Krajem januara je doživeo težu povredu kolena, te je morao da propusti ostatak sezone, a po njenom okončanju, Makabi je obavestio javnost da se Holins neće vraćati.

Dokazao je ipak u dresu Crvene zvezde da mu je mesto na najvišem nivou evropske košarke, posebno zbog izrazitih defanzivnih sposobnosti. Kupio je pristalice tima sa Malog Kalemegdana požrtvovanom igrom, ali i atraktivnim potezima. Nije to uspeo da izvede i u Izraelu, gde ga je sačekala izuzetno kvalitetna konkurencija na spoljnim pozicijama.

Izraelski mediji ističu da bi Amerikanac mogao da se vrati u redove srpskog šampiona, ali tu informaciju treba uzeti sa dozom rezerve. Israel Hayom piše da su Zvezda i Holins zainteresovani da ponovo sarađuju, ali da postoji prepreka finansijske priprode ka realizaciji njegovog povratka.

Ostin Holins je nastupajući u crveno-belom beležio 8,1 poen, 1,9 skokova i po jednu ukradenu loptu i asistenciju u Evroligi, kao i 9,1 poen, 2,3 skoka, 1,5 ukradenu loptu i jednu asistencije na terenuma ABA lige.


tagovi

Ostin HolinsKK Makabi Tel AvivKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara