Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Orlovi slavili na dve zatvorene utakmice - Poljaci hvale Pešićevu ekipu

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 08:45

Uskoro slede mečevi koje ćemo svi moći da gledamo

Košarkaši Srbije uveliko su krenuli da se spremaju za Mundobasket na Filipinima, a ekipa Svetislava Pešića je do sada odigrala i dve pripremne utakmice, doduše zatvorenog tipa za javnost i medija, ali informacije su procurile. Ostvarili smo pobedi protiv Bosne i Hercegovine i Poljske. Poljaci su objavili i rezultat. Naš tim je slavio sa 81:66 (23:14, 19:16, 23:14, 16:22). 

Po dogovoru, statistika tima Srbije nije obelodanjena, pa zasad ne znao ko je dobija šansu od selektora Pešića, ali sudeći po izjavama Poljaka, Srbija je odigrala dobar meč.

Izabrane vesti

"Igrali smo fizički jako zahtevnu utakmicu danas. Skok u napadu koji nam je problem sada se malo popravio. Tim je ušao u meč sa pomalo teškim nogama i Srbi su na početku imali nekoliko pogodaka, ali smo se borili do kraja. Napredujemo i to je ono što želimo protiv ovako jakog rivala, Imamo još mečeva i treninga ispred nas i to će nam podići igru", objasnio je selektor Igor Miličić. 

Bek Poljske Mihal Mihalak je na ovom meču postigao devet poena, a posle utakmice je naglasio da je Srbija jako kvalitetan protivnik i da su Poljaci zadovoljni što su mogli da se bore protiv nas do posednjeg momenta.

"Izgubili smo do Srbije nakon što smo se borili do poslednjih minuta. Ovo je jako kvalitetan protivnik i oni su na ovoj utakmici pogodili mnogo trojki. Na početku su nam pobegli, ali smo uspeli da se vratimo u meč i da budemo konkurentni u drugom poluvremenu. Bio je ovo dobar test za nas i sada čekamo mečeve protiv Makedonije", rekao je on. 

Oglasio se i sportski direktor poljske selekcije Lukaš Košarek.

"Bio je ovo dobar sparing za nas. Igrali smo 40 minuta protiv igrača iz Evrolige i izgubili smo, ali smo pokazali da je bilo momenata kada smo dobro napali Srbe. Nedostajalo je efikasnosti i razumevanja u odbrani. U ovom momentu idemo na sledeću fazu priprema i najvažniji nam je pretkvalifikacijski turnir u Glivicama", rekao je Lukaš Košarek. 

Posle dve utakmice zatvorenog tipa, slede dueli koje će i navijači moći da vide. Prvo ćemo igrati as Grčkom u Atini, zatim i sa Italijom na istom mestu, da bi Portoriko došao u Beograd 16. avgusta. Zatim naš tim leti u Kinu gde će igrati sa Kinom i Brazilom.

Kompletan spisak pripremnih utakmica:

8. avgust Srbija - Grčka, Atina

9. avgust Srbija - Italija, Atina

16. avgust Srbija - Portoriko, Beograd

20. avgust Srbija - Kina, Šenžen

21. avgust Srbija - Brazil, Šenžen



tagovi

košarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara