"Nenad Krstić"
"Nenad Krstić"

Orlovi rešetali sa svih strana, Krle i Katić ponovo blistali!

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.13. | 22:42

Svih 12 igrača koje je Dušan Ivković "skinuo" za ovaj susret upisali su se u listu strelaca - 96:68

Nenad Krstić

Dudini Orlovi nisu razočarali! Košarkaši Srbije ostvarili su vrlo ubedljiv trijumf nad selekcijom Ukrajine u polufinalnom okršaju na turniru Trofej Beograda i tako se na najbolji način predstavili domaćoj publici u ovom pripremnom periodu - 96:68. Orlovi su u meč ušli bez Vladimira, Lučića, Vasilija Micića i Miloša Teodosića, koji se još uvek oporavljaju od povrede, dok je Vladimir Štimac dobio dan odmora.

Izabrane vesti

----------------------------------

SRBIJA – UKRAJINA (29:15, 22:17, 21:20, 24:16)

Dvorana: Kombank Arena

Gledalaca: 7.000

Sudije: Belošević, Jovčić, Stefanović

Srbija: Nem. Krstić 8, Dangubić 1, Bogdanović 7, Bjelica 11, Marković 4, Mitrović 2, Nen. Krstić 11 (8sk), Anđušić 8, Katić 20, Nedović 9, Gagić 4, Kalinić 11

Startna petorka: Nedović, Marković, Nem. Krstić, Bjelica, Nen. Krstić

Ukrajina: Zabirčenko 12, Lukašov 3, Lipovij 4, Kornienko 2, Kravcov 4, Natjažko 8, Stefanišin, Džeter 12, Mišula 3, Timofejenko 2, Zajcev 8, Pustovoj 4

Startna petorka: Zabirčenko, Džeter, Kravtsov, Timofejenko, Zajcev

----------------------------------

Već tokom prvih 20 minuta razlika u kvalitetu bila je i te kako primetna. Gosti su van linije 6,75 pokušavali da pariraju Orlovima, međutim, nisu bili previše uspešni, jer su pogodili samo pet od 13 šuteva. Puleni Dušana Ivkovića su solidnom igrom u odbrani, sigurnom realizacijom napada i velikim brojem uhvaćenih lopti (čak 19) prednost dizali i do 22 poena razlike (40:18, u 15. minutu). Ipak, do odlaska na veliki odmor Ukrajinci su uspeli da koliko-toliko smanje prednost Srbije, pa je rezultat na poluvremenu bio 51:32.

Treba istaći da se tokom prvog dela igre čak devet različitih igrača Srbije upisalo u listu strelaca, a među njima najviše su se istakli Nemanja Bjelica, koji je ubacio 11 poena, dok je rezervista Raško Katić dodao deset. Nemanja Nedović i Nenad Krstić ubacili su po sedam koševa, s tim što je kapiten imao i sedam uhvaćenih lopti i četiri asistencije. Na drugoj strani Zabiričenko je ubacio devet poena, a američki plej Judžin Džeter je dodao osam.

Raško KatićNešto slabiji početak treće četvrtine Orlovi su nadoknadili u nastavku deonice. Sigurni u napadu, agresivni u odbrani, reprezentativci Srbije nisu dozvolili rivalu da spusti razliku ispod 18 poena. Iako je razlika bila velika, Ivković nije dozvoljavao mladim igračima da se previše opuste, već je tražio maksimalno angažovanu i požrtvovanu igru. Srbija je i ovu deonicu dobila, rezultatom 21:20, pa se u poslednjih deset minuta ušlo pri rezultatu 72:52.

Srbija je nastavila da "gazi" po protivniku i u poslednjoj deonici, prednost je otišla i na +32, a priliku do kraja meča dobili su svi igrači koje je Duda "skinuo" za ovaj meč, a oni su ukazano poverenje vratili tako što su se svi upisali u listu strelaca. Na kraju utakmice rezultat je bio 96:68.

Srbija će u finalu igrati sa selekcijom Slovenije, koja je do trijumfa nad Turskom u prvom polufinalu stigla u poslednjih nekoliko sekundi. Podsetimo, na nedavno odigranom turniru u Celju, Slovenija je nanela jedini poraz Srbiji.

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeNenad KrstićRaško KatićSrbijaTrofej Beograda 2013Ukrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara