Nikola Jović (©Starsport)
Nikola Jović (©Starsport)

Orlovi bez Jovića u Abu Dabiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 13:04

Krilni centar Majamija ostaje da trenira u Beogradu i konkurisati ni za meč sa Francuskom u Lionu, van stroja i Dejan Davidovac

Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće u petak prijateljsku utakmicu sa Francuskom u Lionu, a potom se seli u Abu Dabi na turnir sa Sjedinjenim Američkim Državama i Australijom. Selektor Svetislav Pešić za ovu mini-turneju neće moći da računa na Nikolu Jovića i Dejana Davidovca, koji će nastaviti da se u Beogradu oporavlja od povrede stopala kako bi spreman dočekao predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

To što krilni košarkaš Majamija neće putovati sa ekipom na završni deo priprema ne bi trebalo da utiče na njegovo mesto u timu. Očekuje se da uskoro bude sposoban da doprinese ekipi na parketu, tako da će selektor moći da ga koristi u mečevima grupne faze koja će biti odigrana u Lilu.

Izabrane vesti

“Nikola Jović je počeo da trenira individualno, ne još sa ekipom, malo ranije je skinuo čizmu. On ostaje u Beogradu sa trenerom, fizioterapeutom i doktorom... Sve će imati na raspolaganju. Videćemo da li će oni moći da ga pripreme za momenat kada se mi vratimo iz Abu Dabija. Nećemo sada ništa da pričamo, ali dobro je što nije ništa polomljeno. Tako je, kako je, povreda traži vremena. I Davidovac se povredio protiv Holandije, ima sedam dana pauze i pod terapijama je“, rekao je Svetislav Pešić na današnjoj konferenciji za medije.

Jović je počeo da trenira pre nekoliko dana, ali kako nema potrebe da rizikuje s igranjem pripremnih utakmica, ostaće da radi individualno u Beogradu i hvata formu za ono najvažnije - utakmice na Olimpijskim igrama.

Nadaju se u KSS da će i Dejan Davidovac spreman dočekati olimpijski turnir.

"Davidovac je bio fantastičan tokom priprema, nikad bolji, njemu uvek treba malo vrenena da uđe u ritam... On uvek ima dobar odnos, ali taj intenzitet, odbrana, trud... Ne biste ga prepoznali. Nadam se da će da se oporavi, stvarno mi je žao što se povredio. Pao je nezgodno na kuk. Mnogo nam je važna njegova energija. Mi na njegovoj poziciji nemamo mnogo rešenja. I Jović i on su ’četvorke’, različiti profili, ali igrači na istim pozicijama. To nam mnogo fali. To je trenutno stanje. Na obojicu računamo", objasnio je selektor.

Na turniru u Abu Dabiju Orlovi će prvo igrati protiv Australije, 16. jula, pa dan kasnije protiv SAD. Po povratku u Beograd rival će biti Japan, 21. jula, dok je put u Francusku zakazan tri dana kasnije.



tagovi

Nikola Jovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara