Orlići, vreme je za prvu pobedu

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.07.18. | 09:33

Juniorsku reprezentaciju Srbije ne čeka nimalo lak zadatak, s obzirom na to da su Britanci tukli Crnu Goru u prvom kolu

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je na startu Evropskog prvenstve u Letoniji od selekcije Litvanije, a u nedelju je očekuje okršaj sa Velikom Britanijom (13.00) koja je u prvom kolu Grupe D iznenadila Crnu Goru.

Izabranici selektora Aleksandra Bućana su u meču odigranom u Lijepaji stekli 13 poena prednosti u trećoj četvrtini. Ipak, u poslednjoj deonici im je potpuno pala koncentracija, Litvanija je podigla igru na viši nivo, znala je kako da kazni sve greške Orlića i da napravi preokret.
"Sistem takmičenja je takav gde sve ekipe iz grupe prolaze dalje i stavlja se najveći fokus na nokaut fazu, na utakmicu osmine, a zatim i četvrtfinala. U toj fazi takmičenja želja nam je da izbegnemo pre svega u osmini finala Španiju i Finsku", rekao je Bućan.

Izabrane vesti

Srbiju na Evropskom prvenstvu u Letoniji predstavlja sledećih 12 igrača: Pavle Kuzmanović, Altin Islamović, Luka Cerovina, Bogdan Nedeljković, Marko Pecarski, Bogdan Rutešić, Zoran Paunović, Arijan Lakić, Toma Vasiljević, Dalibor Ilić, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Foto: FIBA


tagovi

muška juniorska košarkška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara