Lazar Đoković i Filip Radaković (©FIBA Basketball)
Lazar Đoković i Filip Radaković (©FIBA Basketball)

Orlići sigurni protiv Grčke, dabl-dabl Milenkovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 23:36

Najefikasniji Ćurčić i Radaković

Muška juniorska reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Izmiru. U drugom kolu takmičenja po grupama naš tim je savladao Grčku rezultatom 77:63 (21:16, 17:15, 17:16, 22:16) i sada je ostao jedini neporažen u grupi. Do kraja prve runde izabranike Vladimira Đokića čeka nas još meč protiv Češke. Taj susret igra se u ponedeljak od 17.15.

Iako su od početka meča diktirali ritam i imali prednost, naši momci su do novog trijumfa stigli sjajnom igrom u drugom poluvremenu. Tačnije, rivala su počeli da lome već u drugoj polovini trećeg perioda kada su od 49:47 stigli do 55:47. Važnije što su sjajnom odbranom potpuno razbili napad rivala i krenuli ka pobedi.

Izabrane vesti

Nisu srpski košarkaši od sjajne defanzive odustali ni po povratku sa poslednjeg malog odmora. Grci jesu otvorili ovaj deo igre trojkom, ali više od toga nisu mogli… Na sjajnu defanzivu, nadovezao se i odličan napad Orlića što je presudilo vršnjacima iz Grčke. Nizale su se dobre akcije Filipa Radakovića, Đorđe Ćurčića i Ilije Milijaševića, a posle sjajnog zakucavanja Lazara Đokovića, naši momci su otišli na plus 17 (67:50), da bi nedugo zatim bilo i 72:52. Pobeda je bila zagarantovana.

Najefikansiji je bio Ćurčić sa 18 poena, Radaković je dodao poen manje uz osam skokova, dok je Đoković imao 15 uz sedam uhvaćenih lopti, a Milenković 11 poena uz isto toliko skokova. Kod Grčke Jorgos Kalacis i Aleksandros Samodurov ubacili su po 12 poena.


tagovi

juniorska košarkaška reprezentacija SrbijeĐorđe ĆurčićFilip RadakovićAleksa MilenkovićLazar Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara