""
""

Orlići preleteli i Litvance, na redu je polufinale!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.08.14. | 17:05

Košarkaška selekcija Srbije do 18 godina savladala Litvaniju 83:67 i sutra će se protiv Grčke boriti za plasman u veliko finale

Košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina obezbedila je plasman u polufinale Evropskog šampionata u Turskoj, pošto je ubedljivo savladala selekciju Litvanije rezultatom 83:67 (20:15, 21:15, 15:22, 27:15)! Orlići su na taj način prekinuli seriju poraza od Litvanaca u ovom uzrastu i ponovili uspeh mlade reprezentacije, koja je pre nekoliko dana takođe stigla do polufinala EP, a kasnije se dokopala i bronzane medalje.

Srbija u polufinalu koje je na programu sutra igra protiv reprezentacije Grčke. Heleni su takođe ubeljivom pobedom eliminisali Italijane - 85:68.

Izabrane vesti

Naš tim bio je bolji od Litvanaca tokom celog meča, a jedina kriza u igri dogodila se u trećoj deonici, kada je rival uspeo da smanji prednost Orlića na minus četiri (56:52). Ipak, u poslednjih deset minuta izabranici Aleksandra Bućana dodali su gas, ponovo vrati nivo igre iz prve dve deonice i rutinski priveli utakmicu kraju.

Najjače oružje Litvanaca je kao po običaju bio šut za tri poena koji ih je dosta dobro služio (čak 56 odsto uspešnosti), ali naši momci bili su bolji gotovo u svim ostalim parametrima. Imali smo prevlast u skoku, bolje šutirali za dva, napravili duplo više poena posle brzih napada i tako kažnjavali svaku grešku protivnika. 

Najbolji u našem timu bili su Vučetić sa 19 i Lazarević sa 18 poena, ali odličnu podršku imali su i u Marinkoviću (13), Penu (11) i Đokoviću (10).  Kod Litvanaca najbolji je bio Varnas sa 12 koševa, a po 11 ubacili su Domantas Sabanis, inače sin legendarnog Arvidasa i Paliukenas

Treba pomenuti da je Srbija u ovom uzrastu osvajala zlazne medalje 2007. i 2009. godine.

(foto: MN Press)


tagovi

Košarka U18

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara