""
""

Orlići pred najvećim izazovom

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.17. | 14:45

Meč sa Litvanijom za ulaz u finale Evropskog prvenstva

Bitka za zlato na juniorskom Evropskom prvenstvu u Slovačkoj svela se na samo četiri imena. Košarkaši Turske i Španije prvi će na parket i koplja će ukrstiti već od 18 časova, dok je za 20.15 zakazan sudar Srbije i Litvanije.

Izabrane vesti

Evropski tron „generacije 1999“ postao je slobodan, pošto su Orlići u četvrtfinalu razmontirali Bosnu i Hercegovinu, inače dosad aktuelnog šampiona kontinentalnog prvenstva za igrače do 16 godina, održanog u Kaunasu 2015. godine.
„Ostvarili smo veliki rezultat jer smo ušli u polufinale, a za generaciju 1999 to je velika šansa, pošto ima šansu da prvi put uđe u finale“, ističe Aleksa Uskoković.

KVOTE ZA MEČ LITVANIJA - SRBIJA

Litvanski sastav predvođen je supertalentovanim plejmejkerom Arnasom Veličkom, koji je u četvrtfinalnom okršaju sa Italijom ubeležio prvi tripl-dabl među igračima na celom turniru. U pobedi rezultatom 73:67 pripisao je 14 poena, 13 skokova i 11 asistencija! Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu beleži nikad veće brojke u dosadašnjoj karijeri - 15 poena, osam uhvaćenih i sedam podeljenih lopti i predstavlja apsolutno najveću pretnju po koš Srbije, zajedno sa Lukasom Uleckasom, Ignasom Šargijunasom i Grantasom Vasilijauskasom. Svi oni imaće motiv više da dodaju novu medalju u kolekciju, posle osvojenih odličja na U16 i U17 prvenstvima.

KVOTE ZA MEČ TURSKA - ŠPANIJA

Što se Orlića tiče, oni će dosta zavisiti od raspoloženog, talentovanog centra Marka Pecarskog koji beleži 13 poena i devet skokova po meču, dok u sastavu Vlade Jovanovića dvocifrene brojke beleže još Uskoković i Nikola Mišković.
„Pre svega, jako sam srećan zbog pobede nad BiH. Igrali smo fantastično, bili agresivni i ostali fokusirani na utakmicu svih 40 minuta. Verujemo u sebe i moramo da pokažemo dosta toga na ovom turniru“, jasan je Uskoković.

Srpski košarkaši i njihov selektor Vlade Jovanović uzdaju se da bi kvalitetna odbrana, koju u kontinuitetu pokazuju tokom gotovo celog turnira, mogla da bude presudna u duelu protiv Litvanije. Tim sa Baltika nije se nije proslavio u šutevima sa distance, što je godinama unazad trejdmark tima sa Baltika. Zato je Litvanija jedna od najdominantnijih skakačkih ekipa na prvenstvu u oba reketa i ako Orlići budu uspostavili kontrolu skoka, imaće prilično velike šanse za uspeh. 

STATISTIČKO POREĐENJE

Poeni u proseku

Litvanija: 74
Srbija: 71,6

Ukupan broj poena

Litvanija: 370
Srbija: 358

Skokovi u proseku

Litvanija: 47,4
Srbija: 39,8

Ukupno asistencija

Litvanija: 75
Srbija: 82

Procenti pogođenih trojki

Litvanija 25,5% (38/149)
Srbija: 30,3% (30/99)

Procenti šuta iz igre

Litvanija 48,4% (90/186)
Srbija: 50,5 % (102/202)

Ukradene lopte

Litvanija: 40
Srbija: 36

(FOTO: MN Press)


tagovi

muška juniorska košarkška reprezentacija SrbijeVlade Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara