Foto: KSS
Foto: KSS

Orlići peti na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.07.22. | 19:10

Savladana je Australija rezultatom 69:67

Muška U17 reprezentacija Srbije osvojila peto mesto na Svetskom prvenstvu u Malagi, pošto je u utakmici za plasman bila bolja od Australije. Konačan rezultat bio je 67:69 (24:21, 17:14, 16:16, 10:18).

Pobedu i visok plasman našem timu donela je sjajna odbrana u poslednjih osam minuta meča, kada su Australijance sveli na samo tri poena i napravili veliki preokret koji im je doneo pobedu i peto mesto.

Izabrane vesti

Iako je Australija većim delom meča diktirala ritam, a onda i početkom poslednjeg perioda imala i dvocifren kapital – 64:54, to nije obeshrabrilo naše momke. Đurčić je sa četiri vezana poena pokrenuo Orliće. Nastavili su Stanković i Marković. Odbrana je postajala sve jača da bi zatim trojkom Ćurčića naši momci prišli na 67:66, a onda poenima Stankovića i na dva minuta i 37 sekundi pre kraja i poveli – 67:68.

Do kraja su se Orlići odlično branili, mudro iskoristili i faul do bonusa, ali je potrajalo dok dobru odbranu nisu i materijalizovali u napadu. Posle svega – na 9,7 sekundi pre kraja na liniji penala završio je Stanković, pogodio jedno slobodono bacanje, ali nova dobra odbrana donela je Srbiji pobedu i peto mesto na Svetskom prvenstvu u Malagi.

Sa po 14 poena najefikasniji u našem timu bili su Mitar Bošnjaković i Bogoljub Marković, Ognjen Stanković i Đorđe Ćurčić su dodali po 12.


tagovi

juniorska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara