Đorđević isključen na pripremnom meču, Italijani lako nadigrali Kinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 23:20

Obe selekcije se pripremaju za Mundobasket

Pripremni turnir u Italiji za predstojeći Mundobasket je okončan finalnim mečom Italija i Kine. Domaći tim je slavio sa ubedljivih 79:61.

Bio je ovo okršaj starih prijatelja i rivala. Đanmarka Poceka sa jedne i Aleksandra Đorđevića sa druge strane koji sada predvodi Kinu kao selektor. Jedan od najupečatljivijih detalja je bilo isključenje legendarnog igrača i nekadašnjeg selektora Srbije koji je zbog protesta nije završio meč na klupi.

Izabrane vesti

Italijani su dominirali na čitavom duelu, a najefikasniji u pobedi bio je Mateo Spagnelo sa 13 poena.

Na drugoj strani posebno je bilo zanimljivo videti Kajla Andersona koji je na prvom meču u dresu Kine ubacio 11 poena za 19 minuta na parketu.

Takođe, treba istaći da obe selekcije mogu da budu rivali Srbije na šampionatu Sveta na FIlipinima. Kina će to sigurno biti s obzirom da se nalaze u grupu sa Srbijom, a ukoliko sve protekne po planu u grupnoj fazi, mogli bismo da ponovo odmerimo snage protiv Italijana u eliminacionoj fazi baš kao što je to bio slučaj prošle godine na Evrobasketu kada nas je tim trenera Poceka šokirao i izbacio iz borbe za medalju.

Od ostalih prijateljskih mečeva danas tokom dana valja izdvojiti pobedu Belgije nad Argentinom (85:84), Letonija je savladala Gruziju (82:57), Ukrajina je bila bolja od Izraela (75:69). U poraženom sastavu Jam Madar je ubacio 10 poena.

Turska je bila sigurna protiv Zelenortskih ostrva (90:63), dok je Nemačka slavila protiv Šveđana (87:68).

Mundobasket počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra.


tagovi

Aleksandar ĐorđevićĐanmarko Poceko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara