Kajl Anderson (Foto: AFP)
Kajl Anderson (Foto: AFP)

Đorđević dobija veliko pojačanje iz NBA: Kajl Anderson postaje reprezentativac Kine

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 02:38

Bivši selektor Srbije, sada za kormilom košarkaške selekcije najmnogoljudnije zemlje sveta, po svemu sudeći na Mundobasket odlazi sa košarkašem Minesota u timu

Kako prenose kineski i američki mediji, košarkaš Minesota Timbervulvsa Kajl Anderson uskoro će postati reprezentativac Kine. Očekuje se da igrač sa devetogodišnjim NBA posle plej-ofa (možda ga okonča i večeras) otputuje u najmnogoljudniju zemlju sveta i završi sve što je potrebno kako bi selekciji Aleksandra Đorđevića pomogao na predstojećem Svetskom prvenstvu, piše South China Morning Post.

Proces naturalizovanje Andersona otpočet je još prošle godine, a Amerikanac ispunjava uslove koje je postavio predsednik KS Kine, Jao Ming. On je istakao da će boje državnog tima moći da brane samo igrači koji imaju krvnu vezu sa Kinom, a košarkaš Minesote je pre nekoliko godina otkrio da ima kineske korene.

Izabrane vesti

Naime, otac njegove bake je Kinez, a još pre nekoliko godina je uspeo da pronađe svoju porodicu u Kini i obiđe je. Dobio je i kinesko ime - Li Kajer.

Ipak, s ozbirom da Kina ne priznaje dvojno državljanstvo, Anderson će morati da se odrekne američkog kako bi mogao da nastupa za Đorđevićev tim na predstojećem Mundobasketu. Kina se pred žreb za Svetski kup (29. april) nalazi u šestom šeširu sa selekcijama Letonije, Meksika i Gruzije.

Ukoliko sve prođe prema najavama, proslavljeni srpski košarkaš i bivši selektor našeg državnog tima će dobiti veliko pojačanje.

Anderson je karijeru počeo u San Antoniju, koji ga je 2014. izabrao kao 30. pika na Draftu. Posle četiri godine preselio se u Memfis, gde se zadržao još toliko, pre nego što je minule pojačao Minesotu. Ovaj krilni košarkaš ima zavidno iskustvo iza sebe, 574 nastupa u ligaškom delu sezone u NBA, uz prosek od sedam poena, 4,5 skokova i 2,6 asistencije. Nedavno je bio u centru pažnje zbog sukoba sa saigračem Rudijem Goberom.


tagovi

Kajl Andersonkošarkaška reprezentacija KineAleksandar Đorđević

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara