Markel Starks (Foto: Igokea/Nikola Vuruna)
Markel Starks (Foto: Igokea/Nikola Vuruna)

Đorđević dobija pojačanje iz ABA lige: Igokein Amerikanac nadomak Fenerbahčea

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 16:23

Markel Starks se seli u Istanbul

Fenerbahče ima brojne kadrovske probleme, pa je požar rešio da gasi u ABA ligi. Prema saznanjima Arisa Barkasa sa Eurohoopsa, nadomak potpisivanja ugovora sa klubom iz Istanbula je Amerikanac iz redova Igokee Markel Starks. Do dogovora je došlo kada je tim iz Laktaša ispao iz FIBA Lige šampiona, a 30-godišnji bek će parafirati saradnju sa vicešampionom Turske do kraja sezone.

Starks je minulog leta stigao u Igokeu posle dve sezone provedene u Avtodoru. Istakao se kao jedan od najboljih u ekipi Dragana Bajića. Prosečno je beležio 12,7 poena i 6,8 asistencija u Ligi šampiona, kao i 10,2 poena i 5,6 završnih dodavanja u Jadranskoj ligi. Bio je prilično konstantan u dresu tima iz Laktaša, što dokazuju i procenti za dva i tri poena od preko 40 odsto.

Izabrane vesti

Aleksandar Đorđević će tako dobiti iskusnog beka, koji će predstavljati novu opciju sa spoljnih pozicija i pomoći u organizaciji igre. To je posebno potrebno Fenerbahčeu od kako je zbog povrede van stroja Nando De Kolo. Francuz će se u najboljim slučaju na teren vratiti krajem februara, a u narednom periodu sastav iz Istanbula će odigrati sijaset jako bitnih mečeva u Evroligi, gde se bori za plej-of (trenutno 10. sa pobedom manje od osmoplasiranog Efesa).

Sa povredom se muči i Pjerija Henri, mada je bio deo Đorđevićevog tima koji je pre nekoliko dana savladao Žalgiris u 22. kolu elitnog takmičenja. U timu već neko vreme nema ni nemačkog reprezentativca Ismeta Akpinara, a van stroja je zbog povrede ramena i Marijal Šajok (povratak se očekuje početkom februara). Jasno, spoljna linija je okrnjena i to bi Starks trebalo da promeni.

Posle četiri godine na Džordžtaunu, Starks je profesionalnu karijeru otpočeo u redovima italijanskog niželigaša Ferentina. Igrao je potom u Australiji jednu seznu, da bi se vratio na Stari kontinent i zaigrao u dresu Kremone. Okušao se i u Nemačkoj u dresu Frankfurt Skajlajnersa, a nastupao je i u Turskoj gde je branio boje Jalove (bio i najbolji asistent drugog ranga). Kratko je potom igrao u Portoriku, a pre nego što je potpisao za Avtodor proveo je sezonu u dresu Zjelone Gore. Može da se pohvali i da je pre dve godine bio najprecizniji izvođač slobodnih bacanja u VTB ligi.


tagovi

Markel StarksFenerbahče BekoIgokea

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara