""
""

Đorđević: Uhvatila nas je pozitivna nervoza, jedva čekamo da počne

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.08.14. | 20:59

"Imali smo juče odličan trening, možda najbolji", istakao je selektor Orlova

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da ekipa jedva čeka da počne Svetsko prvenstvo, nakon što su njegovi izabranici uoči sutrašnjeg starta protiv Egipta odradili u Granadi poslednji trening.

"Svi jedva čekamo da počne prvenstvo, očigledna je pozitivna nervoza koja prethodi utakmici. Imali smo juče odličan trening, možda najbolji", izjavio je Ðorđević.

Izabrane vesti

On je naveo da svaka reprezentacija na takmičenja dolazi sa velikom željom i ambicijom i da selekcija Egipta zaslužuje respekt.
"Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu, bez ikakve razlike. Postoji ozbiljnost kod svih, da pre svega priđemo utakmici na pravi način i da pobedimo na kraju", kazao je Ðorđević i dodao da Miloš Teodosić zbog virusa najverovatnije neće igrati protiv Egipta, dok se kapiten Nenad Krstić i Nemanja Bjelica osećaju sve bolje.

"Teodosić danas nije trenirao, ostao je u hotelu. Napao ga je virus, dobio je temperaturu, pod terapijom je i mislim da nije ništa ozbiljno, a još oseća posledice povrede zgloba. Mislim da će propustiti duel protiv Egipta, što je možda i dobro, jer će biti svežiji za sledeće mečeve. Bjelica se oseća bolje, spao mu je otok. Krstić se takođe svakim danom oseća sve bolje, koristićemo svaki minut kako bi došao do željene forme u pravom trenutku", zaključio je Ðorđević.

Krstić je istakao veliku važnost premijernog meča na Mundobasketu u Španiji.
"Svi željno iščekujemo početak. U Granadi smo od srede, najgori je osećaj čekanja. Što se moje forme i fizičke spreme tiče, verujem da će biti sve bolje kako takmičenje bude odmicalo. Važno je da dobro počnemo, prve utakmice mogu lako da odrede dalji tok", smatra Krstić.

On veruje da je olakšavajuća okolnost što Srbija u startnom meču igra protiv Egipta, ali je upozorio na maksimalnu opreznost, istakavši da tim ništa ne sme da rizikuje.
"Gledali smo skauting njihovih igrača, igrali su dobro na pripremnim turnirima. Ako samo izjednačimo njihovu energiju, ne bi trebalo da bude problema", zaključio je Krstić.

Utakmica 1. kola A grupe između Srbije i Egipta igra se u subotu u Granadi od 15.30 sati.

(foto: starsport)


tagovi

Aleksandar ĐorđevićMundobasket 2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara