""
""

Đorđević: Energija koju Marković daje je nemerljiva! Milosavljević i Simonović su rešili finski napad

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.09.15. | 17:21

"Bjelica i Erceg su dobro pročitali protivničku igru i olakšali posao našim ’malim’ igračima, koji su konstantno bili udvajani. Oni su bili distributeri lopti i bili su jako dobri"

Šest od šest! Košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je da niže pobede na Evropskom prvenstvu i prešla prvu prepreku u nokaut fazi. Finska se pokazala kao dobar takmac, ali nedovoljno dobar da bi se jato Orlova uzdrmalo. To je obradovalo i selektora Aleksandra Đorđevića.
„Kao i svaka osmina finala, to su utakmice sa dosta nestrpljenja i nervoze. A mi smo napravili grešku što su u meč ušli sa željom da sve završimo još na startu. Nijedan šut ne vredi devet poena, niti nijedna ukradena lopta ne vredi pet koševa. Moramo da se naoružamo strpljenjem i to je ono glavno. Kada smo to postigli i smirili glavu stigli smo do naše željene igre, kojom smo i želeli da pobedimo jako dobru Finsku“, rekao je Đorđević.

Izabrane vesti

Imao je selektor Srbije samo reči hvale za pulene Henrika Detmana, koji su se punih 30 minuta grčevito borili za svaki poen.
„Igraju vrlo dobru košarku, sa dosta dodavanja, sa mnogo blokada i dva sjajna igrača kao što su Koponen i Salin, koji je izvanredan šuter i možda jedan od najboljih u Evropi. Kada su njihovi šutevi krenuli na početku uspeli smo da odgovorimo jednom sasvim solidnom odbranom, ne najboljom do sada. Nezgodna su ekipa za nas, igraju atipično sa dosta niskom petorkom. Rešenje smo pronašli u Marku Simonoviću, koji je vrlo agresivnom odbranom odgovorio na njihovu igru i sprečio brz protok lopte“.

Ali, nije zaboravio ni da ishvali svoje igrače, koji su se izborili protiv raspoloženog rivala i na kraju dotukli.
"Igrali smo dobro drugo poluvreme, kretala se lopta brzo, pronašli smo dubinu koja nam je bila potrebna. Raduljica je odlično rešio stvari koje smo tražili od njega. Pojavili su se Bjelica i Erceg, koji su dobro pročitali protivničku igru i olakšali posao našim ’malim’ igračima, koji su konstantno bili udvajani. Oni su bili distributeri lopti i bili su jako dobri".

Međutim, ne treba zaboraviti i na sve greške koje su napravljene tokom susreta.
"Igrali smo dosta nervozno, grešili smo mnogo, izgubili veliki broj lopti, protivnik nas je u pojedinim momentima nadskočio i dobijao druge šanse. Ali, ovo je jedna jako važna pobeda za nas, koja nam daje šansu da se plasiramo na Olimpijske igre. Ali, predstoji nam velika borba".

U sredu popodne Srbija će izaći na borilište sa košarkašima Češke, u okviru četvrtfinala Evrobasketa.
"Sada se okrećemo sledećoj najvažnijoj utakmici, protiv Češke, koja je odigrala sjajno i nadigrala Hrvatsku. Već po dolasku u hotel krećemo u pripremu za narednu utakmicu, već smo ih gledali i skautirali, imamo neku određenu ideju kako da  ih zaustavimo. Moramo samo da smirimo glavu i da vratimo mirnoću koju smo očigledno izgubili. Prelazak iz Berlina u Lil nam nije baš ’legao’, jer smo bili u dobrom ritmu utakmica. Igrali smo dobro, ali nas je sve to malo poremetilo. Ali, šta je tu je, idemo dalje".

Srpske novinare je interesovalo Đorđevićevo mišljenje po pitanju Milosavljevićevog, Markovićevog i Nedovićevog izdanja.
"Dragan Milosavljević nam je doneo jednu veliku dozu energije kada je ušao na teren. Što se tiče igara Stefana Markovića i Nemanje Nedovića, nekada imaš dobre, nekad lošije role. Ono što nam je Marković do sada pružio je neizmerno bitno. Energiju, sigurnost i odbrambenu snagu koju nam daje dokaz je da je jedan od vođa ovog tima. Mi tako pratimo njegovu želju za borbom. On nikada ne spušta ratnički gard i to mi se mnogo sviđa. Nemanji Nedoviću nije lako, jer se nalazi na prelazu između plejmejkera i beka, stalno upija veliki broj informacija. Moraće da bude na najvišem nivou".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran ErcegStefan MarkovićNemanja BjelicaMarko Simonovićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2015Dragan Milosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara