Oliver Kostić (©MN Press)
Oliver Kostić (©MN Press)

Oliver Kostić trener sezone u Litvaniji

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.06.24. | 19:04

Velika čast za srpskog stručnjaka

Bio je najbolji stručnjak na polovini sezone, ostao je i do kraja. Oliver Kostić proglašen je zvanično za najboljeg trener litvanske košarkaške lige za takmičarsku 2023/24, objavljeno je na sajtu takmičenja.

Dok se sezona približava kraju, iz takmičenja nastavljaju da dele individualna priznanja, a jedno od najvažnijih otišlo je u ruke srpskog trenera oji je sa svojim Juventusom imao vrlo dobru godinu. Prvi deo sezone završio je na četvrtom mestu, odmah iza Žalgirisa, Ritasa i Vulvsa koji imaju značajno više budžete, dok je u četvrtfinalu doigravanja propisno namučio Lijetkabelis Nenada Čanka koji je ipak otišao dalje. Svakako, za Juventus su četvrto mesto u ligaškom delu i četvrtfinale plej-ofa ogroman uspeh, pa je Kostić i zaslužio nagradu.

Izabrane vesti

Kostića su za prestižnu nagradu birali tamošnji novinari, a čak 60 odsto glasova otišlo je na račun pomoćnika Svetislava Pešića u stručnom štabu reprezentacije Srbije.

On je pre više od decenije radio u Litvaniji kao pomoćnik u Žalgirisu, a za ovu sezonu se vratio na Baltik gde je postao prvi strani trener u istoriji kluba iz Utene. I pored svega, Kostić će naredne sezone voditi neki drugi klub.


tagovi

Oliver KostićLitvanijaKK Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara