Nikola Mirotić i Šejvon Šilds (©MN Press)
Nikola Mirotić i Šejvon Šilds (©MN Press)

Olimpiji drama i novo vođstvo u finalnoj seriji: Mirotić presudio Virtusu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 23:00

Centar milanskog kluba sa linije za slobodna bacanja odbranio Mediolanum forum

Nije bilo glatko, ali stvari se odvijaju po ukusu Olimpije. Klub iz Milana se iz Bolonje vratio sa jednim brejkom – napravio ga u prvom od dva meča – i u prvom meču na svom parketu uspeo jeda se odbrani. Mediolanum forum nije pao, a za to je najzaslužniji Nikola Mirotić. U dramatičnoj završnici bio je hladan kao špricer, realizovao je slobodna bacanja za vođstvo od 2:1 u finalnoj seriji protiv Virtusa – 81:78.

Približila se ekipa Etorea Mesine krunisanju, napravila je krupan korak ka ostvarenju cilja i uspešnom zatvaranju serzone. Ali, prolila je dosta znoja u Mediolanum forumu. Iako je Olimpija dobar deo meča, skoro sve vreme, imala prednost, u završnici je bilo momenata kada se držala zubima za vazduh. Da ne upropasti sve dobro što je uradila na otvaranju serije postarao se Nikola Mirotić.

Izabrane vesti

Centar milanskog kluba je pravio ogromne probleme čuvarima pod košem. Igrao je leđima, direktno ga napadao, širio odbranu, pogodio jednu trojku. Teško su ga čuvali, malo šta mu mogli kada uđe u reket i direktno napadne protivnika. Međutim, pobedu je doneo sa linije za slobodna bacanja. U odsudnim trenucimaruka mu nije zadrhtala.

Avudu Abas ga je 12 sekundi pre kraja poslao na liniju penala, realizovao je oba. Ipak, milanski tim ni tada nije bio spokojan, Virtus je bio na posedu zaostatka. Trojka mu je garantovala produžetak. Odlučili su se izabranici Luke Bankija brzo da završe napad, već posle pet sekundi opalio je Marko Belineli i – promašio.

Ispostavilo se da su slobodna bacanja Nikole Mirotića bila presudna, vredna pobede i novog vođstva. Iskusni centar Olimpije je u trećoj utakmici serije ubacio 21 poen, bio je najefikasniji akter susreta. Najveća podrška u napadu bio mu je Šabaz Nejpir. Nekadašnji igrač Crvene zvezde je trijumfu doprineo sa 14 poena i šest asistencija. Šejvon Šilds se ispucavao, pogodio je tek tri od 16 šuteva, i na koncu je došao do 13 poena. Jedan manje upisao je Dijego Flakadori.

Kod Virtusa je najraspoloženiji bio Džordan Miki. Zabeležio je 17 poenai četiri skoka, a pratili su ga Gabrijel Lundberg i Tornike Šengelija sa 11, kao i Marko Belineli sa 10 poena. Moraće svi daleko bolje za dva dana.




tagovi

Olimpija MilanoVirtus BolonjaNikola MirotićŠabaz NejpirŠejvon ŠildsMarko BelineliDžordan MikiTornike ŠengelijaIfe Lundberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara