Nikola Milutinov
Nikola Milutinov

Olimpijakos uhvatio samo dve lopte u napadu i - pobedio

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.19. | 22:25

Tek treće slavlje grčkog velikana, uz odličnu partiju Nikole Milutinova, sjajan bio i Džok Lendejl

Čudna sezona da čudnija ne može da bude. Najpre se u znak protesta zbog tretmana u košarkaškoj Grčkoj svojevoljno preselio u Drugu ligu Grčke, potom očajno počeo Evroligu, pa mimo svih zakona logike dobio CSKA i to u Moskvi, ali da bi Olimpijakos mogao da se probudi nagovestio je teško izvojevanom, ali zasluženom pobedom nad Žaligirsom – 83:74.

U Dvorani mira i prijateljstva, domaćin je celo prvo poluvremenu disao na škrpe, jurio se sa Litvancima, da bi u nastavku susreta osmog kola prepoznatljivom odbranom stekao uslov da proradi u napadu i bio je dovoljno da tek na trenutke ubrza, pa da slavi treću pobedu u takmičenju.

Izabrane vesti

Velikan iz Pireja je do slavlja vodio iskusni Vasilis Spanulis, pošto je postigao 16 poena i zabeležio čak sedam asistencija (najviše na meču), a sjajno ga je, posebno u odlučujućim trenucima, pratio Nikola Milutinov, o čemu svedoči 14 poena i osam skokova srpskog centra. Zanimjivo, Milutinov je bio jedini košarkaš Olija koji je za 40 minuta uhvatio loptu pod protivničkim košem (ukupno dve), ali ni to nije bila dovoljno sastavu Šarnuasa Jasikevičijusa da napravi podvig.

Doduše, imao je litvanski tim svetlih trenutaka, živeo je od poena Džoka Lendejla, dao je bivši košarkaš Partizana 23 poena i samo jednom promašio za dva (sedam od osam), ali kad su Brendon Pol i Tejlor Ročesti pet minuta pre kraja vezali dve trojke postalo je jasno da će Olimpijakos slaviti.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara