Kostas Slukas i Vladimir Lučić (©Reuters)
Kostas Slukas i Vladimir Lučić (©Reuters)

Olimpijakos u nokdaunu, sad je sve na strani Zelenih; Lučić ima prvu meč loptu u Berlinu

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.06.24. | 10:44

Grčka večeras (20.15) dobija košarkaškog šampiona u dvorani OAKA. Bajern vodi protiv Albe sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa u Nemačkoj i danas (18.00) igra za šestu titulu, a prvu posle pet godina

Ove nedelje dobili smo košarkaške šampione Španije (Real Madrid), Italije (Olimpija Milano), Francuske (Monako), Turske (Fenerbahče) i Litvanije (Ritas), a danas pada odluka u Grčkoj, a mogla bi i u Nemačkoj.

Ključaće večeras (20.15) u rasprodatoj OAKA dvorani u Atini – Panatinaikos i Olimpijakos igraju majstoricu za titulu kod Helena. Činilo se da će kruna da ode u Pirej, vodio je tim Jorgosa Barcokasa sa 2:0 u seriji, ali šampion Evrope je uspeo da izjednači. Pre dva dana je pokorio dvoranu Mira i prijateljstva u grotlu navijača crveno-belih, a sada ima meč loptu pred punim tribinama koje će da budu obojeno u zeleno.

Izabrane vesti

Tim Ergina Atamana ima šansu da zaokruži fantastičnu sezonu i titulom u Grčkoj. Olimpijakos je osvojio Kup Grčke, pokekao je u polufinalu Evrolige od Relaa. Nikola Milutinov, Filip Petrušev i kompanija propustili su u sredu da podignu trofej u svojoj dvorani. Sada ih očekuje pakao i 18.300 protivničkih navijača. Nan, Grant i Lesor su uspeli u paklu Pireja da izbore majstoricu i čini se da je sve večeras na strani Panatinaikosa, da je favorit u petoj utakmici.

20.15: (1,45) Panatinaikos (16,0) Olimpijakos (3,20)

Pucaju od samopouzdanja izabranici turskog stratega. Ataman je u prvoj sezoni na klupi atinskog velikana pokazao da je trenutno najbolji stručnjak na Starom kontinentu. Za četiri sezona je čak tri puta bio šampiona Evrope (dva puta sa Efesom).

-----------------------

POENI IGRAČA

PANATINAIKOS: Nan 19,5, Slukas 12,5, Lesor 14,5, Mitroglu 7,5, Grant 8,5.

OLIMPIJAKOS: Peters 10,5, Kenan 10,5, Papanikolau 7,5, Milutinov 12,5, Vilijams Gos 10,5.

------------------------

Nikola Miltunov je dobro čuvan pre dva dana, postigao je samo šest poena. Petrušev je bo jedan od boljih u redovima crvneo-belih, ubacio je 11. Kostas Slukas će bit u epicentru, imaće priliku da se osveti treneru Barcokasu koji je bio glavni krivac što je napustio Pirej i stigao proteklog leta u u redove ljutog rivala.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Bajern u Nemačkoj ima danas (18.00) u Berlinu prvu meč loptu za titulu. Vodi je sa 2:1 u seriji. Pre dva dana je tim Vladimira Lučića napravio brejk u prestonici i na pragu je šeste titule, prve posle pet godina. Kapiten reprezentacije Srbije i Bajerna imaće šansu da podigne pobednički pehar.

18.00: (2,65) Alba (16,0) Bajern Minhen (1,60)

Pre dve dana je bilo tvrdo u Berlinu – 63:67. Lučić je postigao tri poena, a imao je sedam skokova u pobedničkom timu u kome je Obst bio najefikasniji sa 13. Ni 17 poena Tomasa i 13 Brauna nije pomogla Berlinncima da slave. Bajern je osvojio Kup Nemačke, a sad je na pragu duple krune u debitantskoj sezoni trofejnog Španca Pabla Lasa na kormilu velikana iz Minhena.

Alba ima 11 titula. Prošle sezone je Ulm stigao do krune u Nemačkoj na krilima Brazilaca Jaga i Kabokla, a sada je titula na pragu Bavarske.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

GRČKA 1, FINALE PLEJ-OFA – MAJSTORICA

Petak

20.15: (1,45) Panatinaikos (16,0) Olimpijakos (3,20), u seriji: 2:2

NEMAČKA 1, FINALE PLEJ-OFA – ČETVRTA UTAKMICA

Petak

18.00: (2,65) Alba (16,0) Bajern Minhen (1,60), u seriji: 1:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

KK Bajern MinhenKK PanatinaikosKK AlbaKK OlimpijakosKostas SlukasErgin AtamanVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara