Đampaolo Riči (twitter©Olimpia Milano)
Đampaolo Riči (twitter©Olimpia Milano)

Olimpija ukrala Virtusu reprezentativca Italije

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.07.21. | 19:16

Pre samo mesec dana Đampaolo Riči je sa timom iz Bolonje postao šampion Italije pobedivši Olimpiju iz Milana

Pre oko mesec dana Đampaolo Riči je sa Virtusom vodio ljutu borbu protiv milanske Olimpije u finalnoj seriji plej-ofa italijanskog prvenstva. Pomogao je timu iz Bolonje da se domogne prve titule državnog šampiona posle 20 godina, a par nedelja kasnije odlučio da pređe u redove ljutog rivala. Riči je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa Olimpijom, a to je potez na koji navijači Virtusa u sazoni koja dolazi neće gledati blagonaklono.

Izabrane vesti

"Srećan sam i pun entuzijazma posle dolaska u jednu organizaciju kakava je Olimija Milano. Poziv koji sam dobio od trenera Mesine je imao presudan karakter na moju odluku da prihvatim novi izazov. Došao sam ovde posle jedne jako uspešne sezone, ali trudiću se da dolazeća bude još upečatljivija. Zato ne mogu da dočekam da zaigram u Mediolanum Forumu koji uvek puca od energije", objasnio je Riči nakon potpisa za novi klub.

Riči je pre dva dana zajedno sa selekcijom Italije u dvorani Aleksandar Nikolić stao Srbiji na put ka Olimpijskim igrama. Nije bio naročito zapažen faktor u šuterskoj eksploziji Italijana i ubacio je jednu trojku iz dva pokušaja. U prošloj sezoni je u domaćem šampionatu prosečno beležio 6,5 poena i 4,3 asistencije, dok su brojke italijanskog kriilnog centra bile slične i u Evrokupu - tamo je prosečio 6,4 poena i 3,8 uhvaćenih lopti.



tagovi

Đampaolo RičiOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara