Ataman i Laso u borbi za titulu (© Star Sport)
Ataman i Laso u borbi za titulu (© Star Sport)

Okršaj trenerskih umova: Lasov pohod na istoriju ili Atamanov nastavak vladavine

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 11:38

Biće zanimljivo videti trenerski okršaj na večerašnjem finalu izmešu Real Madrida i Efesa u Beogradu

Dok su pričaju o velikoj borbi košarkaša na terenu u finalu Evrolige, sa jedne strane imamo Šejna Larkina i Vasu Micića, a sa druge Serhija Ljulja, Rudija Fernandeza i ostatak družin, mnogi će pratiti i trenerski okršaj. Na klupi Reala je i dalje Pablo Laso, a na drugoj energični Ergin Ataman.

Laso je ove sezone pregurao veliku krizu. Možda i najveću u svih 11 sezona koliko je na klupi. Naime, Laso je od 17 poraza u 28 utakmica došao do toga da ponovo igra finale. Čak peto u karijeri. U neverovatnoj sezoni iz tima su ukolnjeni Ertel i Tomkins, a potom su vraćeni, sve ovo je ekipa pregurala, a kulminacija je viđena protiv Barselone. Katalonci su ove sezone pet puta bili bolji od Reala, ali ne i u polufinalu Evrolige.

Izabrane vesti

Laso ide ka istorijskom uspehu da postane najtrofejniji trener u istoriji kluba. Bitka se vodi između njega i legendarnog Lola Sainca. Laso za sada ima 20 osvojenih titula na klupi Reala, a Sainc 24 za punih 14 sezona. Obojica za sada imaju dve titule šampiona Evrope, a večeras će Laso imati priliku da ga prestigne.

Ataman sa druge strane je napravio istorijski uspeh na klupi Efesa prošle sezone kada su se popeli na krov Evrope, a Turčin otvoreno ističe da bi imao dve titule da pandemija nije prekinula sezonu, a sada se šuška i o njegovoj budućnosti. Ataman ima ugovor sa Efesom i za narednu sezonu.

"Uvek se priča o budućnosti tima, videćemo... možda me Greg Popović odvede u NBA", rekao je uz smeh trener Efesa aludirajući na činjenicu da trener San Antonija prati mečeve fajnal-fora u Beogradu.



tagovi

Pablo LasaErgin Ataman

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara