Gašper Okorn (Foto: Cibona/Mihal Jacic)
Gašper Okorn (Foto: Cibona/Mihal Jacic)

Okorn: Za dva meseca 16 utakmica, kad mi da treniramo? Drago mi je da postoji publika u Zagrebu

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 22:14

"Boli me glava kad vidim raspored i da nemamo vremena da napravimo korektnu analizu. Za dva dana idemo u Zadar, pa u Podgoricu, pa avionom za Ljubljanu, pa onda nazad, pa Zabok, za dva dana Igokea i za dva dana Split...", priča iskreno trener Cibone posle poraza od Crvene zvezde

Ostavila je Cibona i poslednju kap znoja u duelu sa Crvenom zvezdom, dobro uzdrmala branioca trona, ali nije uspela i da ga sruši (74:78). U samoj završnici presudilo je iskustvo, pa su crveno-beli nastavili poteru za prvim mestom, a sastav iz Zagreba može da bude ponosan izdanjem protiv ekipe Dejana Radonjića. Toga je svestan i trener Gašper Okorn, koji žali zbog velike propuštene šanse.

Izabrane vesti

"Čestitam Zvezdi na pobedi. Hvala navijačima na podršci. Došli su u Draženov dom da vide jednu kvalitetnu utakmicu i nadam se da smo ih makar malo zadovoljili, ne i potpuno jer nismo pobedili. Odlučile su na prvu loptu tri serije Zvezde: u prvoj četvrtini 11:0, iz našeg vođstva 32:38 sledi 10:0 za +6 i početkom treće četvrtine 9 ili 10:0. Ukupno 30 poena u tri etape. Kada igraš na jednu loptu, protiv takvog protivnika - to je previše. Žao mi je što nismo dobili, imali smo svoje šanse i ključni trenutak je na 68:67 kada smo se opet vratili i poveli, odbranili se, ali nismo uzeli skok. Imali smo napad za +3 ili +4, oni su uzeli loptu, usledilo je previše grešaka u završnici naših mladih momaka. Zvezda je to iskoristila i dosta rutinski dobila utakmicu", rekao je trener Cibosa.

Naravno, određenim stvarima je zadovoljan, ali...

"Ima i dobrih stvari. Odigrali smo muški, čvrsto, ali ja sam kao trener ipak malo razočaran. Kada imaš ovakvu šansu, moraš da je iskoristiš. Ako bi Cibona odigrala ovako napaljeno kao danas... O tome ćemo u svlačionici", dodao je slovenački stručnjak.

Na kraju se osvrnuo i na paklen raspored svoje ekipe, koja uporedo sa Jadranskom ligom ima obaveze i u hrvatskom šampionatu, a od njegovog dolaska je igrala i Kup.

"Došao sam pre dva meseca, odigrali smo 16 utakmica uz pauzu od dve sedmice. Kad smo mi trenirali? To je najgore. Boli me glava kad vidim raspored i da nemamo vremena da napravimo korektnu analizu. Za dva dana idemo u Zadar, pa u Podgoricu, pa avionom za Ljubljanu, pa onda nazad, pa Zabok, za dva dana Igokea i za dva dana Split... Ne plačem ja. To je meni ringišpil, a mogu misliti igračima. Gde da ispravimo greške, da napravimo iskorak? To nije u redu. Vodim mlade momke, ne rutinere. Prespavaćemo pa ćemo videti. Verujem ja u ovu ekipu da može da igra pravu košarku. Drago mi je da sam video da i u Zagrebu postoji publika. Bilo nam je daleko lakše, pomogli su nam i voleo bih da je tako češće. A i zaslužili smo", zaključio je Gašper Okorn.


tagovi

CibonaGašper Okorn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara