Kendrik Nan (©AFP)
Kendrik Nan (©AFP)

Oglasio se Panatinaikosov novajlija Nan: Očekujte trojke i čvrstu odbranu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 13:07

Bivši košarkaš Majamija, Los Anđeles Lejkersa i Vašingtona će prvi put zaigrati u Evropi

Uspeo je Panatinaikos da prilično impresivan prelazni rok dodatno ojača angažovanjem svojevremeno jednog od najboljih mladih igrača u NBA ligi, Kendrika Nana. Ovaj 28-godišnji košarkaš je pre samo nekoliko godina predstavljao ozbiljnu bekovsku opciju u najjačoj ligi sveta, ali su ga povrede sprečile da ostavi dublji trag i izbori se za veći ugovor, pa od letos, sve do poziva Zelenih iz Atine nije imao angažman.

Bio je na meti brojnih klubova iz Evrope, ali se nadao ponudi iz NBA. Nije došla. Na kraju je prihvatio Panatinaikosovih 1.500.000 dolara, koji bi uz bonuse mogli da narastu i do 2.000.000 prema pisanju grčkih medija - do kraja tekuće sezone.

Izabrane vesti

"Veoma sam uzbuđen zbog novog poglavlja u karijeri. Dolazim u veliki klub, divnu zemlju kao što je Grčka i prelep grad poput Atine. Panatinaikos je tim sa pobedničkim mentalitetom i jedva čekam da zaigram za njih", rekao je Nan.

Nikada nije igrao na Starom kontinentu, ali kaže da poznaje neke od novih saigrača. Na kraju krajeva, u NBA su se okušali i Luka Vildoza, Džerijan Grent, Kajl Gaj i Huančo Ernangomez.

"Znam ponešto o ekipi. Uspeo sam da pogledam neke mečeve. Veoma su dobar tim. Poznajem i neke saigrače i jedva čekam da ih vidim, kao i mog novog trenera. Želim da pomognem timu da ostvari ciljeve".

S pravom se mnogo očekuje od njega u Atini, ali treba videti kako će se privići na nove uslove i da li su povrede i velika pauza ostavili trag. Ipak, jasno je da kvalitet postoji, s ozbirom da je na 193 nastupa u NBA beležio 12,1 poen u proseku.

"Mogu da očekuju mnoštvo trojki, neke impresivne faze u igri i definitivno čvrstu odbranu. Pričao sam sa trenerom i dobio pozitivne vibracije. Dobro sam se osećao. Treneru voli brzu košarku i čvrstu odbranu. Mislim da im moj stil igre prija. Panatinaikos je tim sa visokim ciljevima, koje imam kao i ja. Jedva čekam da počnem da raidm sa novim timom".

Jasno je Nanu gde dolazi i koje su ambicije Panatinaikosa. Ništa manje ni on ne želi.

"Ne želim ništa da obećavam. Daću sve od sebe na svakom trenutku, na svakoj utakmici. Trudići se da liderskim sposobnostima i iskustvom pomognem timu da pobeđuje. Želim da pobeđujem na najvišem nivou. To je moj mentalitet i savršeno se uklapa sa Panatinaikosovim - hoćemo pobede i titule", zaključio je Nan.



tagovi

KK PanatinaikosKendrik Nan

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara