(©Reuters)
(©Reuters)

Odluka NBA: Jokiću suspenzija, Morisu i Batleru novčane kazne

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 03:55

Centar Denvera propušta gostovanje Indijane

Pobeda Denvera nad Majamijem (113:96) pala je u senku incidenta u kojem su učestvovali Nikola Jokić i Markif Moris, a konflikt koji se dogodio dva minuta i 39 sekundi pre kraja utakmice dobio je rasplet pred disciplinskim organima NBA lige.

Izabrane vesti

Srpski centar, koji je isprovociran nesportskim potezom uzvratio košarkašu Majamija odgurnuvši ga sa leđa zaradio je suspenziju, dok će Moris snositi finansijske sankcije.

"Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić suspendovan je jednu utakmicu zbog nasilnog poteza prema košarkašu Majamija Markifu Morisu. Moris je kažnjen sa 50.000 dolara zbog nesportskog prekršaja nad Jokićem", navedeno je u saopštenju NBA lige.

Jokićevim "odgovorom" na Morisov potez nije se okončao konflikt, ali je pribrana reakcija većine aktera uticala da se starasti vrlo brzo stišaju. Ipak, jedan od malobrojnih koji je želeo da na nesportski način poravna račune sa Jokićem bio je Džimi Batler, te je košarkaš Majamija zbog verbalnog pokušaja da inicira eskalaciju sukoba takođe novčano kažnjen te će morati da plati 30.000 dolara.

Dešavanja u Bol areni u Denveru brzo su postala tema broj jedan u sportskim medijima širom sveta, a ovaj konflikt bio je pobod da se oglase brojna imena iz sveta NBA poput Ričarda Džefersona, Pi Džej Doužera, Majkl Meloun, ali i braća glavnih aktera, Markus Moris, odnosno Strahinja i Nemanja Jokić.

Nesvakidašnja situacija i niz dogoađaja koji je usledio trebalo bi da budu okončani predviđenim kaznama, a utakmicu suspenzije Jokić će odraditi protiv Indijane 10. novembra kada Pejsersi gostuju Denveru.



tagovi

Nikola JokićDenverDenver NagetsMarkif MorisDžimi BatlerMajami HitMajami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara