Foto: KSS
Foto: KSS

Odlična uvertira pred Igre: Košarkašice savladale Kineskinje

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 10:04

Izabranice Marine Maljković slavile u pripremnom meču sa 93:82

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u prvoj utakmici na pripremnom turniru koji se igra u belgijskom Kortrajku. Izabranice Marine Maljković pobedile su selekciju Kine, koja će im biti protivnik u grupi na predstojećim Olimpijskim igrama u Lilu i Parizu, rezultatom 93:82 (27:12, 19:27, 25:20, 22:23).

Srbija je na ovom duelu bila u prednosti od početka do kraja, a najveća razlika iznosila je 20 poena, u drugoj četvrtini (36:16).

Izabrane vesti

Kina je postigla više poena iz reketa (46-28), ali je zato agresivna odbrana Srbije proizvela razliku 32:18 u podignutim poenima posle prodatih lopti protivnika. Naš tim je imao odličnu realizaciju slobodnih bacanja (18 od 20), baš kao i šuta za tri poena (9 od 17), dok su na drugoj strani Kineskinje imale čak 74 posto realizacije šuta za dva poena.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je

Jovana Nogić

sa 16 poena. Nadija Smailbegović

je ubacila 14, a dvocifrene su bile još i Ivon Anderson i Anđela Dugalić

sa po 10 poena.

"Smatram da smo počeli veoma dobro ovaj meč. Igrale smo agresivno onako kako mi inače igramo. Drugu četvrtinu nismo dobro započeli, ali smo u nastavku popravili neke greške koje smo pravila, pa smo opet podigle intenzitet. Smatram da je ovo velika pobeda za nas, za naše samopouzdanje. Treba samo da nastavimo da radimo jako, jer nas na Olimpijskim igrama čeka izuzetno visok nivo košarke sa najboljim ekipama iz celog sveta", rekla je Kristina Topuzović.

Srbija turnir na Kortrajku završava današnjim duelom protiv domaćina Belgije od 17.00.


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeOlimpijske igre 2024pripreme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara