Pi Džej Doužer (© MN Press)
Pi Džej Doužer (© MN Press)

Odjavni intervju Pi Džej Doužera: Ne kajem se, hvala Partizanu na nezaboravnom iskustvu

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.05.24. | 08:31

Partizanov sada već bivši igrač sumirao utiske pre nego što je otišao za Sjedinjene Američke Države

Stigao je letos u Beograd kao veliko pojačanje Partizan Mozzart Beta, kao neko ko će na pravi način odmeniti Dantea Egzuma. Veliki teret imao je na leđima Pi Džej Doužer, nekadašnji saigrač Nikole Jokića u Denveru koji je sada dao poslednji intervju za srpske medije jer se oprostio sa sigračima posle pobede u polufinalu Superlige Srbije nad Megom. Zajedno sa Džejsom Nanelijem napušta Srbiju pre kraja sezone i vraća se u domovinu jer je Željko Obradović odlučio da ih ne koristi u finišu srpskog šampionata u kojem klub iz Humske igra finale protiv Zvezde od ponedeljka.

Sve to će proteći bez pomenutog tandema koji već danas putuje za SAD, a u hodnicima Pionira Doužer je napravio kraći rezime svega što je doživeo u crno-belom dresu.

Izabrane vesti

"Izvanredno iskustvo, ne bih menjao ovo ni za šta na svetu. Jednostavno sam zahvalan Bogu što sam bio ovde. Hvala prelepom gradu Beogradu, hvala Partizanu, svim navijačima koji su me prihvatili oberučke. Stvarno sam uzbuđen i zahvalan što sam imao priliku da budem ovde", počinje Doužer.

Iako je imao svetle momente kada je umeo da oduševi, nekako se čini da nije uspunio očekivanja u potpunosti. Ostalom kao i ceo tim koji (za sada) nije osvojio ništa.

"Nema kajanja, naravno želeo sam da sezona bude drugačija, ali kajanje... Toga nema".

Doužer je jedan od igrača kome je istekao ugovor. Zajedno sa Nanelijem, Kaminskim, Smailagićem, Trifunovićem, Anđušićem i Smitom.

"Ne znam još uvek šta budućnost nosi. Sve mogućnosti su otvorene".

Kada je upitan koji momenat u crno-belom dresu mu je najupečatljiviji. Nije imao dilemu. Utakmica na otvorenom protiv Fuenlabrade i zakucavanje sa bakljama u pozadini. Momenat koji je Doužer ovekovečio i na duksu koji je nosio baš sinoć u Pioniru kada se opraštao sa saigračima.

"Neverovatno iskustvo".

Ipak, ispostaviće se da je utakmica na Tašmajdanu i najlepši momenat jer ostatak sezone nije bio ni blizu da izazove takvu euforiju.

"Bilo je uspona i padova. Ipak, imali smo dobar tim, sjajna grupa momaka sa kojom sam delio svlačionicu, odličan stručni štab. Pregurali smo sve zajedno, načili smo mnogo toga ove sezone".

Svestan je i Doužer da je crno-beli tim napravio previše kiskeva tokom sezone, posebno u završnicama mečeva. Još uvek se prepričavaju dueli protiv Virtusa, Olimpijakosa, Bajerna... Potom i onih u ABA ligi protiv Igokee, Mege, Splita.

"To je sport, to je košarka. Naravno da želimo da vratimo vreme da odigramo neke situacije ponovo, ali opet...Naučili smo svi mnogo toga tokom ove sezone. Koristiće nam u budućnosti, svima".

Uprkos svemu tome, ostaje pri svom stavu.

"Definitivno sam se nadao da će sezona biti dobra. NIkada ne očekujem da će sezona biti loša, ali kažem... Izvanredno iskustvo. Ne bih ga menjao. Igrao sam za najboljeg trenera, blagosloven sam što sam imao priliku da sarađujem sa Obradovićem u prvoj sezoni u Evropi", završava Doužer verovatno svoj poslednji razgovor sa novinarima kao igrač Partizan Mozzart Beta.



tagovi

KK PartizanPi Džej DoužerŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara