Tajriz Maksi (AFP)
Tajriz Maksi (AFP)

Od lošeg ka gorem: Filadelfija nema zdravu zvezdu pred početak sezone

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.10.24. | 11:44

Posle Džoela Embida i Pola Džordža, u poslednjem meču predsezone se povredio i Tajris Maksi

Nevolja nevolju stiže kod Filadelfije. Ekipa iz grada "bratske ljubavi" će u novu NBA sezonu ući bez ijedne zvezde pošto je nakon Džoela Embida i Pola Džordža, povredu doživeo i Tajris Maksi. Plejmejker Siksersa je u meču protiv Orlanda na zatvaranju predsezone, doživeo povredu palca desne ruke i upitan je za prvi takmičarski okršaj.

Maksi je nezgodu doživeo nakon što je samo dva minuta proveo na terenu. Informacije koje su stigle iz kluba otkrivaju da Maksi ima kontuziju desnog palca i zbog toga nije bio u mogućnosti da se vrati na parket. Siksersi se nose sa problemima sa povredama. Embid nije igrao u predsezoni da bi zaštitio desno koleno, dok je Džordž pod upitnikom za otvaranje sezone zbog hiperekstenzije levog kolena.

Izabrane vesti

"Svi oni su doživeli nekoliko čudnih povreda. Nije zato što igraju previše minuta ili zbog bilo čega sličnog. U pitanju su samo nesrećne okolnosti, i nadamo se da sklonimo svu tu nesreću s puta i da idemo napred", kazao je trener File, Nik Nurs.

U sezoni 2023/24, Maksi je prosečno postizao 25,9 poena, 3,7 skokova i 6,2 asistencije uz 37,3 odsto šuta za tri. Njegove partije dovele su Sikserse do odluke da mu na leto ponude petogodišnji ugovor vredan 203.000.000 dolara.



tagovi

Filadelfija SeventisiksersTajris MaksiNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara